Ny serie från fjällen – Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström utmanar varandra

Vem är bäst på myskoxar? Och vem är snabbast på mountainbike? TV-profilerna Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström utmanar varandra i mindre klassiska fjällsporter. Och viktigast är inte att kämpa väl, utan att vinna såklart!

Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström som har medverkat i flertal stora TV-succéer och driver en av Sveriges största podcasts. Nu har de tagit sin nyfikenhet och crazyness till Funäsfjällen och får där prova på så skilda saker som mata myskoxar, skidåkning, mountainbike, flugfiske och bergsklättring.

I två säsonger får vi möta dem båda i olika utmaningar och tävlingsmoment, där bland annat kurvtagning på cykel och kastarmar testas. Programmen bjuder på både dåliga vinnare och bra förlorare – och en massa härlig fjällmiljö såklart.

Brita och Kalle har i flera år återkommit till lugnet och äventyren i Funäsfjällen. När de fick frågan att göra detta samarbete med Destination Funäsfjällen tvekade de aldrig.z
– Det här är favoritplats på jorden för oss båda, vi återkommer alltid hit. Det är riktigt roligt att få prova och upptäcka och på det här sättet också dela med oss av en plats som vi tycker så mycket om, säger Brita Zackari.
– Det är ju sjukt roligt att få göra den här typen av tv-serier, med kul aktiviteter på så vackra platser. Vi hoppas såklart att fler hittar hit och också får chans att prova det vi har fått göra, säger Kalle Zackari Wahlström.

– Det har varit så roligt att ha Brita och Kalle här, säger Emeli Nilsson, kommunikatör på Destination Funäsfjällen. De sprider en massa energi omkring sig och kan också på ett bra sätt förmedla det som Funäsfjällen står för – en genuin kärlek till vår vackra fjällvärld, viljan att skapa en välkomnade plats för gäster och boende och visa på att nästa fjälläventyr varken behöver vara långt bort eller speciellt krångligt.

Till säsong två återkommer Brita och Kalle även med vinterutmaningar. Om vinnarskallarna lugnat sig till dess återstår att se.

Pressbild

För frågor om samarbetet
Emeli Nilsson, Kommunikatör
[email protected]
073-052 00 27