Frågor och svar angående coronaviruset covid-19

Liftområdena har stängt från 6 april kopplat till Corona, Covid-19.

 

Förutsättningarna för att bedriva verksamhet förändras snabbt i dessa tider, från dag till dag, timme till timme. Nu har många av de stora anläggningarna runt om i Sverige valt att stänga på eget initiativ. Läs gärna mer om detta på respektive anläggnings hemsida.

 

Säkerheten först:
Restauranger och butiker är fortsatt öppna. De har lagt om sitt tänk på insidan när det gäller servering och bordsplacering. Men även erbjuder tjänster som take-away. Butiker erbjuder plock och hemleverans.

För vår säkerhets skull kommer också spåren att fortsätta pistas. Det ska vara tryggt att ge sig ut för alla som bor här. Opistade spår medför olycksrisker. Det allra bästa vi kan göra är att hålla avståndet, men att fortsätta att vara aktiva ute – i vårt närområde. Läs mer på bruksvallarna.se

Den 5/4 slutar skidbussen att rulla mellan dalgångarna. Lokaltrafiken rullar fortsatt med samma tidtabell. Mer om skidbussen hittar du här.

Dagens läge lämnar ingen oberörd. Vi arbetar nu alla till tusen för att svara på alla frågor. Är det lång telefonkö? Maila [email protected] så svarar vi så fort vi kan. Du kan också vända dig direkt till de olika anläggningarna.

Sjukintyg:
Om du blivit sjuk inför din resa hit kan du som vanligt avboka utan kostnad med av- och ombokningsförsäkring med ett giltigt sjukintyg. Saknas av- och ombokningsförsäkring ska du kontakta ditt eget försäkringsbolag.

Ombokning till sommaren eller nästa vinter:
Nu kan du som har bokat boende med ankomst mellan 30 mars fram till 30 april 2020, flytta fram din bokning ända till april 2021, beroende på boendeanläggning. Gäller bokningar genomförda innan 1 april 2020.

Ombokningen ska göras senast 48-timmar innan beräknad ankomst. Ordinarie avbokningsregler är fortsatt gällande, samt ombokningsregler för bokningar efter 30 april. Din nya resa kommer att bekräftas av oss per mail innan 1 oktober 2020.

Så gör du som boende:

  • Följ de rekommendationer som kommer från myndigheter och håll dig uppdaterad
  • Ring och boka bord eller förbeställ din take away
  • Var noga med handhygienen: Tvätta händerna noga och i minst 30 sekunder och använd handsprit