Frågor och svar angående coronaviruset covid-19

En vanlig men ovanlig vinter

I vinter håller vi öppet som vanligt, med ovanligt många försiktighetsåtgärder. Läs gärna mer vad varje anläggning gör för att göra din upplevelse så trygg och bra som möjligt. Här i Funäsfjällen finns det gott om plats i våra 142 backar och över 30 mil längdspår. Njut av frisk luft och avstånd. ❤️

Trygghetserbjudande & Bokningsregler

På grund av rådande omständigheter så har vi valt att tillfälligt ändra våra bokningsvillkor med ett nytt trygghetserbjudande:

Med avbeställningsskydd á 495kr erbjuder vi nu om- och avbokning utan läkarintyg, fram till 21 dagar innan ankomst. En om- eller avbokningsavgift á 495 kr tillkommer. Avbeställningsskyddet tecknas i samband med bokning.

Gäller bokningar gjorda efter den 1 oktober 2020 med ankomst innan 2 Maj 2022 som bokats via Funäsfjällen.se.

Om du blir sjuk
Förutsättningen för avbokning efter de 21 dagar som ingår är i trygghetserbjudandet är att du eller någon i ditt resesällskap uppfyller något av kriterierna för avbokning. Vid exempelvis sjukdom behöver vi intyg från läkare. Intyget skall vara oss tillhanda senast en vecka efter avbokningsdagen.

Försiktighetsåtgärder i våra alpina liftanläggningar:

Samtliga anläggningar följer noga SLAO och FHM regler, riktlinjer och rekommendationer. Detta gäller i allt från lift, till boende och restauranger. Bland annat har man:

  • Gjort det enklare att förboka och hämtat ut liftkort och hyrd utrustning på ett tryggt sätt med avstånd.
  • Ökat städfrekvensen i både boenden och offentliga utrymmen, men tydliga rutiner för desinficering.
  • Begränsat antalet i skidskolan och planerat lektionerna så att de bedrivs på ett coronasäkert sätt.
  • Glesat ut bord i värmestugor, det betyder att antalet platser är begränsade. Har du möjlighet, ät gärna din matsäck utomhus.
  • Man har gjort allt för att minimera liftköer, med breda fållor etc. Se alltid till att ha en stavlängd mellan dig och andra sällskap. I Tänndalen åker du endast tillsammans med din familj eller ditt sällskap.

Här kan du besöka/kontakta anläggningarna:

Tänndalen: I skidområdet, vid in/utcheckning, i restauranger och butiker

Tännäskröket

Kappruet

Ramundberget

Funäsdalsberget

Trygghetsåtgärder i restauranger och caféer

Restauranger och butiker öppna som vanligt och följer självklart alla riktlinjer från FHM, regering, Region och branschorganisationen Visita. Bordsplacering gäller, så boka gärna bord innan för säkerhetskull för att garantera din plats. På många ställen kan du också boka takeaway, hör med din favoritrestaurang vad som gäller där.
Använd såklart handsprit och tvätta händerna noga innan ditt besök. Känner du dig minsta krasslig, avstå ett besök.

Handla tryggare

Håll avstånd till varandra och handla en per familj. Vänta utanför på avstånd eller stanna i stugan. Ett tips är att matplanera i stugan och prata om vilken yoghurt, vilken sorts chips och grönsaksvalet till salladen innan. När vi är färre i butiken begränsar vi potentiell smittspridning.

Kontakta oss

Vi svarar gärna på frågor via mail och telefon. Är det lång telefonkö? Maila [email protected] så svarar vi så fort vi kan. Du kan också vända dig direkt till de olika anläggningarna med olika frågor.

Så gör du som boende:

  • Följ de rekommendationer som kommer från myndigheter och håll dig uppdaterad
  • Ring och boka bord
  • Var noga med handhygienen: Tvätta händerna noga och i minst 30 sekunder och använd handsprit
  • Se till att du har möjligheter att ta dig hem på ett tryggt sätt eller att isolera dig om du skulle bli smittad

Tillsammans skapar vi den bästa fjälluplevelsen. När vi alla respekterar varandra, håller avstånd och följer rekommendationer håller vi smittan borta och håller varandra friska och trygga.