The Funäs Festival

Välkommen till en festivalupplevelse utöver det vanliga. Den 18-20 augusti går The Funäs Festival av stapeln, en klassisk musik festival med några av världens mest storslagna artister. 

”Platsen är alltid en del av upplevelsen. Därför kan de stora känslorna inte rymmas enbart i konsertsalar. De kräver ett helt land.”

Från Tännäs till Fjällnäs, med upplevelsen i centrum bjuder  Kammarmusikens Vänner in till en storslagen festival, mitt i fjällen. Under dagarna tre besöks Funäsfjällen av några av världens bästa musiker inom den klassiska musiken bland annat: Mischa Maisky, Massimo Quarta & Zlata Chochieva. Du kan välja att köpa biljetter till enskilda konserter, hela dagar eller ett Festivalpass för alla konserter.

Till programmet

Upptäck artisterna

Köp biljett

Boka stuga

Boka hotell

Konsertlokaler i fjällen

Klassisk musik behöver akustiken för att det ska bli riktigt storslagen. Så därför  konserterna att ske inomhus, men inte var som helst. Man har valt ut det mest storslagna, intima och känslosamma lokalerna som står att finna i Funäsfjällen, bland annat: kyrkorna i Tännäs, Ljusnedal och Funäsdalen samt Aula Capella i Fjällnäs. Platser och lokaler fyllda av historia, med strålande akustik.

Välkomna till Funäsfjällen 18-20 augusti