Fjällturen – Sveriges vackraste MTB-lopp

FJÄLLTUREN GRUNDADES FÖR FEM ÅR SEDAN, AV ANDERS BLOMQUIST, KÄND FRÅN SKIDVÄRLDEN, OCH MAGNUS RYDHULT VD CRIMESTOPPERS SWEDEN. BÅDA HAR ETT STORT INTRESSE FÖR SPORT OCH HAR CYKLAT MYCKET BLAND FJÄLLBJÖRKAR OCH HÖGFJÄLL. ATT FÅ DELA MED SIG UTAV DESSA VACKRA VYER MED FLER VAR DET SOM SATTE IGÅNG PROJEKTET FJÄLLTUREN.

Foto: Anders Robertsson

                         Välkommen till sommarens höjdpunkt och stora cykelfest i fjällmiljö!

Fjällturen är ett mtb-lopp i Funäsfjällen som passar alla. En cykeltävlingen för såväl elit som ungdom och motionärer. Två tävlingsdagar och aktiviteter under en hel vecka. Vi hade 2018 över 1000 starter under helgen och hoppas på att få se dig på startlinjen 2019.

– Vi har verkligen fått nationellt fokus i cykelvärlden, men även internationellt, säger Magnus Rydhult.
Med gäster från Norge, södra och norra Sverige har Fjällturen kommit för att stanna. Även om banan har några utmanande stigningar så innehåller den inga direkt tekniska svårigheter. Cyklingen som sker på vägar och flera av Funäsfjällens totalt 423 km preparerade MTB-leder lämpar sig såväl för den glade motionären som för elitcyklisten. Fjällturen är seedningslopp till både Cykelvasan och Birkebeinerrittet i Norge. Inför 2016 års lopp byggs arrangemanget ut ytterligare med ungdomstävlingar, cykelclinics och guidade turer.
Välkommen upp i cykelsadeln i sommar!

Anmäl dig här: https://entrysystem.se/form/fjallturen2019/1