Upplevelserna du inte vill missa i vinter

Långa gourmetmiddagar 

Skäm bort dig själv med mat som kommer nästgårds ifrån. På Skoogs krog kan du exempelvis njuta av en fyrarätters meny med råvaror de själva odlat och samlat från skogens skafferi. Hos Àrran I Tännäs där du kan uppleva rustika rätter med bybryggd öl, eller varför inte dela på en fjällpizza med renkött i Funäsdalen. Upptäck alla de matskatter som Funäsfjällen har att erbjuda.

Fånga din egen mat

Vill du jobba för din mat kan du boka ett fiskepass, packa skotern med isborr, ett pimpelspö och en lina med tafs och pirk. Glöm inte ta med renskinnet och en termos kaffe och njut medan du väntar på att till exempel harr, öring, eller röding nappar.

Total avslappning

Låt dig själv och dina skidtrötta muskler få slappna av och njuta av en spabehandling. Sjunk ner i en varm jacuzzi på Eriksgårdens fjällhotell och spa eller boka en helkroppsbehandling på Fjällnäs. Varför inte ta ett par lugna varv i poolen hos hotell Funäsdalen eller boka en massage hos Hyttelyx för att göra dig redo för nästa dag fylld av äventyr. Har du en extra mör kropp kan du också boka naprapattid hos Stina eller Glad & Glad.

Nya utmaningar

Oavsett om du är nybörjare eller proffs finns det alltid något nytt att lära. Är du klassisk carvingåkare kan du testa att köra telemark, eller byta skidorna mot en monoski. Man är aldrig för gammal för att lära sig nya tricks! Eller för all del förfina sin teknik. Vill du ha tips på vägen kan du boka plats på någon av våra proffsiga skidskolor. Eller ta skidåkningen till nya höjder genom att boka topptur med helikopter för att njuta av helt orörd pudersnö i utmanande terräng.

Fjällfika med renar

Hos Jillie kan du slå dig ner i renhagen och få en riktig fjällupplevelse: Man pratar om livet med renarna förr och idag; hur året växlar, hur en dag kan se ut, och om renskötselns och samiska historian i området.

Ett storslaget litet urtidsdjur

I ett hägn utanför Tännäs kan du få se ett av våra mest sällsynta djur – myskoxen. De fluffiga varelserna är sällsynta här i Sverige med bara ett fåtal djur i det vilda. Genom ditt besök får du inte bara uppleva deras storslagenhet utan stöttar också bevarandet av dem i Sverige.

Jakten på den perfekta våfflan

Våfflor är nästan en självklar del av varje fjällsemester. De varma och frasigt guldbruna rånen förgyller vilken tur som helst. Anta utmaningen att upptäcka alla Funäsfjällens våffelstugor för att njuta av en ny vy till varje våffla. Ett eget äventyr i sig. Maila gärna till [email protected] och berätta vilket som är ditt favoritställe.

Lokal shopping I världsklass

Här i Funäsfjällen hittar du inga ”klassiska” affärer (förutom matbutiker) – men ett stort utbud av personliga butiker och utvalda produkter. Hos Hillside och Flava hittar du noga utvalt mode, hos Trolltrumman både vacker inredning och lokal konst och hos Magasinet handgjort keramik, drejad med äkta fjällkärlek.