Julafton i Funäsfjällen med julbelysning och snö

Tillsammans minskar vi smittspridningen

Det är en annorlunda vinter. Julen brukar vara en högtid där vi samlas nära varandra, en tid vi delar med släkt, vänner och familj.  I år är det som sagt annorlunda. I år gäller det att hålla avstånd, både till de vi älskar och våra medmänniskor. Vi har gjort mycket för att underlätta detta, men vi behöver din hjälp.

Vi har gjort en massa smarta lösningar och omställningar, planerat och vidtagit försiktighetsåtgärder. (Man kan aldrig vara nog försiktig.) Bland annat kommer du känna att det är luftigare på många ställen, mer plats mellan bord, större fysiska avstånd. Du kommer se skyltar lite här och var och golvmarkeringar, följer du dem vet du att du håller dig på tryggt avstånd.

En stavlängds avstånd och mycket mer

Skidanläggningarna har gjort ett helt fantastiskt jobb. Det är inte helt lätt med så många kontaktytor som finns, platser där vi möts. Med hjälp av sommarens många och härliga gästbesök, samt Folkhälsomyndighetens och SLAOs förträffliga rekommendationer  (vår branschorganisation) har vi kunnat förbereda oss på bästa sätt!

Nya lösningar och smarta rutiner

  • Nu är det enklare att förboka och hämta ut liftkort och hyrd utrustning på ett tryggt sätt med avstånd. (Många erbjuder också utkörning/avhämtning ute).
  • Ökad städfrekvens i både boenden och offentliga utrymmen, med tydliga rutiner för desinficering.
  • Begränsat antal i skidskolan. Lektionerna är planerade så att de bedrivs på ett coronasäkert sätt.
  • Glesade bord i värmestugor, det betyder att antalet platser är begränsade. Har du möjlighet, ät gärna din matsäck utomhus. Det är ju himla mysigt de med!
  • Man har gjort allt för att minimera liftköer, med breda fållor etc. I Tänndalen åker du endast tillsammans med din familj eller ditt sällskap.

Kontantyta = kontaktyta

I Tänndalen har man även tagit bort kontanthanteringen. Och du får gärna undvika kontanter överallt i vinter. Istället klan du tänka att varje gång du använder kortet gör du en god och klok gärning.

Kö? Öka avståndet

Hur hårt vi än jobbar för att undvika köer, så kan det bli just köer. Det blir lätt så när många vill upp i liften, eller handla mat vid samma tid. Det vet vi. Och då gäller det att du som gäst håller avstånd. En stavlängds avstånd brukar vara bra. En vuxens skidstav, för att vara noggrann. Och noggranna är vi. Vi litar på att du är det med.

Handla med omtanke

I liftköerna kan ni stå familjevis, men vad gäller i butik? Handla en per sällskap. Det må vara mysigt att handla tillsammans, fundera på om man vill ha vanilj-, jordgubb- eller tropisk yoghurt. Men gör det till en mysig grej att matplanera innan, tillsammans i stugan. Ett enkelt sätt att minska trängsel och köer.

Och vet ni vad? De flesta matbutikerna har smarta lösningar, exempelvis med plock och avhämtning. Ring gärna din närmaste handlare och fråga hur de kan hjälpa er! Sen kan morgon- och kvällstider vara bra att handla på, då är det inte lika mycket folk.

I kläd- och sportbutikerna är det inte alltid lika fullt som i matbutikerna. Men ser det trångt ut? Vänta lite, tills någon har gått ut. För det är fortfarande viktigt att handla lokalt. Nu mer än någonsin. Så när du unnar dig ett plagg eller pryl, är det för en god sak.

Boka din matupplevelse eller ta med den hem

Att efter en lång dag ute få slå sig ner med god dryck och bli servad en fantastisk middag är underbart. För att garantera dig den upplevelsen är tipset att boka bord för hela sällskapet. Även om vi fortfarande har gott om hjärterum, så är just stjärterummet begränsat. Därför kan du också på de allra flesta ställen boka take-away. Inte riktigt som att slå sig ner inne på stället, men du får samma gedigna kärlek i råvarorna och tillagningen. Hör med din favoritplats vad som gäller just där!

Planera och boka aktivitet i tid

Platserna går åt snabbt, och nu är det mindre sällskap som gäller och ofta familjevis. Så boka ditt äventyr i god tid innan för att säkra din plats.

Inte för att vara tjatig, men:

Är du det minsta krasslig – isolera dig och se till att du kan ta dig hem på ett säkert sätt. Tvätta händerna, ofta och noga. Jättenoga. Använd handsprit där det bjuds. Nys i armveck. Ditt egna. Har vi sagt att du ska hålla avstånd? Håll avstånd.

Och nu när vi berättat allt det här, njut av din vistelse. Av spåren och backarna. Av maten. Av fjälluft och upplevelser.  Vi är glada att du är här.

Varmt välkommen till Funäsfjällen!