Tänndalen
Foto: Björn Arnemo

Möt fjällkänslan i Tänndalen (720 möh)

Tänndalen är en fjällnära by med vackra vyer över både högfjäll och sjöar. Här ringlar sig både längdspår och skoterleder vackert genom dalgången och upp på högfjället. Längre västerut i dalgången ligger Tänndalens alpina skidområde. Med 52 nedfarter och 12 liftar har du många valmöjligheter att ta dig nerför fjället. Det höga läget erbjuder mycket åkning ovanför trädgränsen, storslagna fjällvyer, breda carvingvänliga pister, skön offpist och utmanande skogsåkning. Slappna av efter en dag på fjället i SkiLodge Tänndalens lounge eller varva upp med fartfylld afterski.

Boka stuga/lägenhet Service och handel

Evenemang  Aktiviteter

Sveriges längsta skidsäsong

Tänndalen är en fjällby som lockar riktigt skidintresserade människor som ställer höga krav på roliga backar, utmanande offpist och riktigt mycket snö. Här öppnar backarna tidigt i oktober och liftarna snurrar en vecka in i maj. Det gör att skidsäsongen i Tänndalen är längst i hela Sverige. Här kan du se vilka backar som är öppna just nu.

Barnens Tänndalen


I Tänndalen finns Fjällklubben, barnens egna klubb där skidskoleledarna tar med dem på äventyr som afterski, disco, tävlingar och mycket mer. Krokstugan, vid Tännporten, är barnens egna stuga som är öppen för lek hela dagen, perfekt för kalla fötter eller trötta skidåkarben. Mitt i skidområdet, invid Krokstugan finns Krokskogen, ett skid- och äventyrsland för de minsta skidfantasterna. Här går det fort i de spännande skogspartierna, stanna till och träffa på Blåbäret Bärras kompisar Öjvind, Alvar, Lollo och de andra längs vägen.

Freeride Paradise


I västra delen av skidområdet ligger Svansjöliftarna, idag mer känt som Freeride Paradise.  I Freeride Paradise är det bara din egen fantasi som sätter gränser. Här ges möjligheten att själv bygga hopp och skapa de linjer du drömt om. Två liftar, pudersnö, fantastiska hamburgare på Flippin´Joes och hetaste utrustningen i  skiduthyrningen. Freeride Paradise är ett avspärrat område för offpist, vilket gör att hinder och lössnö kan förekomma i pisten. Nedfarterna prepareras av pistmaskin när lössnön blivit uppåkt och när underlaget blivit allt för stökigt.

 

Möte med renens lillebror

ATT FÅ SKIDA UT PÅ FJÄLLET EN VÅRVINTERDAG TILLHÖR LIVETS HÖGTIDSSTUNDER. ATT MÖTE LJUSET, ATT FÅ UPPLEVA TYSTNADEN OCH KÄNNA FRIHETEN. DET ÄR NÅGOT MAN LÄNGTAR TILL VARJE ÅR. IBLAND KAN DESSA VIDUNDERILGA SKIDTURER ÄVEN BJUDA PÅ MÖTEN MED NÅGON ELLER NÅGRA AV DE VARELSER SOM LEVER HÄR UPPE ÅRET OM.

Läs mer

Renens lillebror

Älskat av skidåkare

”TÄNNDALEN – ETT STÄLLE FÖR RIKTIGA SKIDÅKARE”

Läs mer

Tänndalen

Storheten i det lilla

DET ÄR OFTA LÄTT ATT STIRRA SIG BLIND PÅ SKIDANLÄGGNINGARS STORLEK SOM ETT SÄTT ATT MÄTA KVALITET. SVENSKA SKIDANLÄGGNINGAR HÄVDAR SIG GÄRNA ATT SKRIKA UT ANTAL NEDFARTER. MEN VI VURMAR FÖR STORHETEN I DET LILLA. VI VET ATT STÖRST INTE ALLTID BEHÖVER BETYDA BÄST.

Läs mer

Storheten i det lilla