Tänndalen
Foto: Björn Arnemo

Möt fjällkänslan i Tänndalen (720 möh)

Teanndaelie – sydsamiska

Tänndalen är en fjällnära by med vackra vyer över både högfjäll och sjöar. Här ringlar sig både längdspår och skoterleder vackert genom dalgången och upp på högfjället. Längre västerut i dalgången ligger Tänndalens alpina skidområde. Med 52 nedfarter och 12 liftar har du många valmöjligheter att ta dig nerför fjället. Det höga läget erbjuder mycket åkning ovanför trädgränsen, storslagna fjällvyer, breda carvingvänliga pister, skön offpist och utmanande skogsåkning. Slappna av efter en dag på fjället i SkiLodge Tänndalens lounge eller varva upp med fartfylld afterski.

Boka stuga/lägenhet    Service och handel
Evenemang i T’änndalen     Aktiviteter i TänndalenÄt gott i Tänndalen

Sveriges längsta skidsäsong

Tänndalen är en fjällby som lockar riktigt skidintresserade människor som ställer höga krav på roliga backar, utmanande offpist och riktigt mycket snö. Här öppnar backarna tidigt i oktober och liftarna snurrar en vecka in i maj. Det gör att skidsäsongen i Tänndalen är längst i hela Sverige. Här kan du se vilka backar som är öppna just nu.

Barnens Tänndalen


I Tänndalen finns Fjällklubben, barnens egna klubb där skidskoleledarna tar med dem på äventyr som afterski, disco, tävlingar och mycket mer. Krokstugan, vid Tännporten, är barnens egna stuga som är öppen för lek hela dagen, perfekt för kalla fötter eller trötta skidåkarben. Mitt i skidområdet, invid Krokstugan finns Krokskogen, ett skid- och äventyrsland för de minsta skidfantasterna. Här går det fort i de spännande skogspartierna, stanna till och träffa på Blåbäret Bärras kompisar Öjvind, Alvar, Lollo och de andra längs vägen.

Freeride Paradise


I västra delen av skidområdet ligger Svansjöliftarna, idag mer känt som Freeride Paradise.  I Freeride Paradise är det bara din egen fantasi som sätter gränser. Här ges möjligheten att själv bygga hopp och skapa de linjer du drömt om. Två liftar, pudersnö, fantastiska hamburgare på Flippin´Joes och hetaste utrustningen i  skiduthyrningen. Freeride Paradise är ett avspärrat område för offpist, vilket gör att hinder och lössnö kan förekomma i pisten. Nedfarterna prepareras av pistmaskin när lössnön blivit uppåkt och när underlaget blivit allt för stökigt.

 

Välkommen till en fjällsemester med gott om avstånd

Här finns lugnet och storslagna upplevelser. Något vi älskar att dela med oss av. Men nu måste vi göra det på ett annat sätt. Trots att det finns 6 olika skidområden, efter mil av spår och leder att utforska på skidor eller skoter, så finns det också platser där vi kommer nära. Och där är vi extra noga med avstånden.

Läs mer

Skidåkare i ett luftigt Tänndalen

Säsongens första svängar i Tänndalen

Öppningshelgen i Tänndalen bjöd på en stor dos äkta skidglädje och det var många som glädjes åt att äntligen få ta säsongens första svängar. Häng med på skidpremiär på en av Sveriges mest snösäkra platser. 

Läs mer

Premiärbackarna i Tänndalen under öppningshelg

De sa ja i fjällen – en solskenshistoria

2013 sågs de för första gången på det fjälligaste stället som fanns i
Stockholm: Årebaren Broken. Resten är en solskenshistoria som toppas av ett magiskt och soligt vårvinterbröllop i Tännäskröket.

Läs mer