Sveriges vackraste MTB lopp återvänder

Fjällturen är ett av Sveriges största cykelevenemang. Nu har de fått tillstånd att återigen arrangera Sveriges vackraste mountainbikelopp – på ett säkert sätt. Den 16 och 17 juli 2021 går starterna.

Ett smittsäkrat Fjällturen kommer att genomföras som ett motionsarrangemang den 16-17 juli 2021. Landsvägsloppen, tävlingsklasserna samt Ultraloppet är strukna ur programmet. Kvar är MTB-loppen över 55 km 37 km och 12 km samt ungdomsloppen Tour de Fyrfasen.

– Även om Fjällturen i år är ett renodlat motionsarrangemang, så har flera av Sveriges duktigaste cyklister flaggat för att de vill vara med och njuta av den vackra cyklingen i Funäsfjällen, berättar Magnus Rydhult en av arrangörna av Fjällturen.

Delade startgrupper med frivillig seedning, ingen gemensam mat och fest efter målgång är exempel på de ändringar som görs i sommar. Att servicen innan, under och efter loppet ges med säkerhetsavstånd enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer är andra exempel. Blir det lättnader i restriktionerna efter 1 juli anpassas arrangemanget efter de nya riktlinjerna.

Bansträckningen är något anpassad i samarbete med rennäringen för att vara så säker som möjligt. Som vanligt är Fjällturenbanan endast öppen för cykling under arrangemanget. Innan och efter 16-17 juli så hänvisas alla cyklister till de fina cykelleder som finns iordninggjorda i Funäsfjällen.
Det är med stor glädje arrangörerna kan erbjuda ett motionsarrangemang under säkra former. Förra året ställdes Fjällturen in, liksom mängder av arrangemang tvingats göra både ifjol och i år.

För frågor eller mer information:
www.fjallturen.se
Anders Blomquist 070-3948464
Magnus Rydhult 070-1090670