Storheten i det lilla

Storheten i det lilla

DET ÄR OFTA LÄTT ATT STIRRA SIG BLIND PÅ SKIDANLÄGGNINGARS STORLEK SOM ETT SÄTT ATT MÄTA KVALITET. SVENSKA SKIDANLÄGGNINGAR HÄVDAR SIG GÄRNA ATT SKRIKA UT ANTAL NEDFARTER. MEN VI VURMAR FÖR STORHETEN I DET LILLA. VI VET ATT STÖRST INTE ALLTID BEHÖVER BETYDA BÄST.

TÄNNÄSKRÖKET –ETT EGET STÄLLE I FJÄLLEN


Kanske inte så liten till storleken men känslan av att ha allt inom nära räckhåll infinner sig direkt när man rullar in genom portalen. Tännäskröket är en dold pärla med varierad och rolig terräng för utförsåkning i alla svårighetsgrader. Den pittoreska skidanläggningen lockar alltifrån barnfamiljer till offpiståkare. Mitt i anläggningen ligger den nya centrumbyggnaden med välkända och omtalade restaurang Àrran. Här förädlas mat i hög klass på ekologiska råvaror från trakten. En trappa upp finns en samlingslokal med flera möjligheter, allt frånyoga till konferens, bröllop och fest. I Tännäskröket slipper du trängsel i backen och långa köer i liften så att du kan utnyttja dagen fullt ut till skidåkning. Vi brukar säga att Tännäskröket är ett eget ställe i fjällen, kanske kan det bli ditt i vinter?

TÄNNDALSVALLEN

I Tänndalsvallen infinner sig lätt känslan av att ta sig tillbaka till den tid då man upptäckte tjusningen med alpin skidåkning. Fantastiskt roligt och man behöver inte mer än en lift och ett par nedfarter för att ha skoj i backen. Tänndalsvallen ärperfekt för dig som har skidor eller snowboard på fötterna för första gången. Här kan du i lugn och ro ägna tiden åt din utveckling, även om det är lätt att distraheras av de vackra fjällvyerna med Hamrafjället i blickfånget.

KAPPRUET

I byn Messlingen finns skidåkning för de som njuter av vad den vackra naturen har att erbjuda, milsvid utsikt över fjäll och metervis med natursnö. Här kan hela familjen koppla av och ha kul tillsammans i backarna. Barnen kan i lugn och ro ta sig ner i pister av varierande svårighetsgrader. Alla Kappruets nedfarter mynnar ut vid samma lift så att det är lätt att hålla ihop familjen och ingen kommer bort i systemet. Mamma och pappa kan koppla av på solaltanen och samtidigt ha uppsikt över barnen i skidbacken. Kappruet är långt från liftköer och högljudda afterskis. Här har man tagit ett steg tillbaka, skruvat ner tempot och fått en avslappnad familjeanläggning.

Text: Emma Dahl
Foto: Sara Blomqvist