Foto: Jocke Lagercrantz

Ramundberget – vid vägs ände (720 möh)


Boka stuga/lägenhet Boka hotell/vandrarhem

Det händer i Ramundberget Aktiviteter i Ramundberget

Service och handel


Ramundberget, även kallat Sveriges Japan på grund av den trolska kreativa terrängen genom björkskogen. Ramundberget ligger vid vägs ände, vackert inbäddad i dalen. Gemytligt, lugnt och fantastiska smakupplevelser bjuds här bland annat i designvinnande topprestaurangen Tusen. Allt är nära, koncentrerat till den lilla bykärnan, med hela alpina systemet och längdspåren på några stavtags avstånd.

Allt började 1936

Historien om Ramundberget började redan 1936 då Agaton och Brita Norberg öppnade dörren och välkomnade de första gästerna. Brita stod mestadels vid spisen och Agaton såg till att alla gästerna trivdes. Idag möts vi av en etablerad liten skidort med stort hjärta som klappar för skidåkning, värdskap och kvalitet i allt vad gästen möter. Kanske är det därför så många återvänder, år efter år.

 

Mat i Ramundberget

Maten

Måltiden har sedan begynnelsen haft en betydande roll i Ramundberget. Precis som tiden då Brita rörde i grytorna så lagas idag mat på samma villkor. Från grunden, på råvaror som växer och lever kring Ramundberget. Fisk finns i Ljusnan, skog och fjäll är full av vilt, bär växer på marken och svamp skördas under hösten. På restaurangerna serveras allt från härlagad husmanskost till goda skidluncher till gastronomiska upplevelser på hög nivå. Mer om Ramundbergets restauranger hittar du här.

ramundberget

Skidåkningen

Djupa pudersvängar genom den förtrollande björkskogen, härliga carvingsvängar i pisten, hopp och lek i parken. Här finns ett komplett alpint utbud i världsklass. Och det bästa av allt. Närheten, här är det nära till Nordic Ski, ett 30 mils längdspårsystem som ligger i direkt anslutning till den alpina anläggningen. Börja dagen i backen, njut av en god lunch och ta därefter ut en sväng i skidspåret eller en tur på fjället. Utöver kombiskidåkningen finns ett stort utbud av aktiviteter i och utanför backar och spår.

I Ramundberget kan man välja mellan att bo på Ramundbergets Fjällgård, ett hotell med hög standard samt många stugor/lägenheter med bra standard och bra läge.

 

 

Häng i Osthang

Gemenskap och öppenhet ger nya skidupplevelser utanför pisten

Vill du hitta nya upplevelser i din skid- eller brädåkning i vinter? Häng med till Ramundbergets Osthang. Här får lekfullheten och gemenskapen visa vägen till en ny typ av åkning, för alla.

Läs mer

Nytt i Ramundberget

FÖR 30 ÅR SEDAN VAR DET DÅ NYA GÄSTHUSET I RAMUNDBERGET SMÅTT VISIONÄRT. MÅNGA TYCKTE DET KÄNDES OPROPORTIONERLIGT STORT MED BÅDE FJÄLLENS FÖRSTA VÄRMESTUGA, HAMBURGERRESTAURANG OCH AFTERSKI. NU ÄR DET DAGS FÖR NÄSTA STEG: TILL VINTERN 2017/18 INVIGS ETT NYTT, TOTALRENOVERAT OCH TILLBYGGT GÄSTHUS.

Läs mer