Foto: Jocke Lagercrantz

Ramundberget


Boka stuga/lägenhet Boka hotell/vandrarhem

Det händer i Ramundberget Aktiviteter i Ramundberget

Service och handel


Ramundberget, även kallat Sveriges Japan på grund av den trolska kreativa terrängen genom björkskogen. Ramundberget ligger vid vägs ände, vackert inbäddad i dalen. Allt är nära, koncentrerat till den lilla bykärnan, med hela alpina systemet och längdspåren på några stavtags avstånd.

Allt började 1936

Historien om Ramundberget började redan 1936 då Agaton och Brita Norberg öppnade dörren och välkomnade de första gästerna. Brita stod mestadels vid spisen och Agaton såg till att alla gästerna trivdes. Idag möts vi av en etablerad liten skidort med stort hjärta som klappar för skidåkning, värdskap och kvalitet i allt vad gästen möter.

ramundberget

Skidåkningen

Djupa pudersvängar genom den förtrollande björkskogen, härliga carvingsvängar i pisten, hopp och lek i parken. Här finns ett komplett alpint utbud i världsklass. Här är det nära till Nordic Ski, ett 30 mils längdspårsystem som ligger i direkt anslutning till den alpina anläggningen. Börja dagen i backen, njut av en god lunch och ta därefter ut en sväng i skidspåret eller en tur på fjället.