Pressrum

Välkommen till Funäsfjällens pressrum. Här finns informationsmaterial, pressmeddelanden och bilder för fri publicering. Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss.

 • Snörekord ger skidåkning till helgen

  Läs mer
 • Ny serie från fjällen – Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström utmanar varandra

  Vem är bäst på myskoxar? Och vem är snabbast på mountainbike? TV-profilerna Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström utmanar varandra i mindre klassiska fjällsporter. Och viktigast är inte att kämpa väl, utan att vinna såklart!

  Läs mer
 • Unikt samarbete kring nationell standard för cykling

  Destination Funäsfjällen och Visit Dalarna bjuder nu in cykelledsaktörer till en nationell graderings- och skyltstandard. Målet är att förenkla för gäst och ledaktör att skapa hållbara och kvalitativa MTB-leder. Initiativet kommer att gynna Sverige som cykelledsdestination och är ett steg i att göra Sverige till ett av världens ledande naturturismländer.

  Läs mer
 • Fjällturenveckan – ett av Sveriges största cykelevenemang 11-14 juli 2018

  Sveriges vackraste MTB lopp Fjällturen den 14 juli arrangeras för sjätte gången har växt till en av Sveriges största cykeltävlingar. Loppet startar i Funäsdalen och passerar några av Sveriges vackraste vyer innan målgången i Ramundberget.

  Läs mer
 • Mats Lennartson ny VD för Destination Funäsfjällen

  Destination Funäsfjällen marknadsför hela Funäsfjällen, bedriver utvecklingsprojekt, turistbyråverksamhet, försäljning av besöksnäringsprodukter, och skapar förutsättningar för ökad tillväxt av de 180 medlemsföretagen.

  Läs mer
 • Premiär Vinterstudion och världseliten på plats i Bruksvallarna

  Med en vecka kvar till den TV-sända Sverigepremiären och världscupsuttagningen riktas blickarna mot den snösäkra dalgången i västra Härjedalen.
  – Vi har inte haft vädergudarna på vår sida, men vi kommer att leverera förstklassiga tävlingar som alltid, säger tävlingsledare för Bruksvallsloppet, Mikaela Sundbaum.

  Läs mer
 • Uppladdningen inför en lång längdsäsong börjar nu

  På trettondagen den 5 januari går Bruksvallarna Nordic Ski Marathon av stapeln för fjärde året i rad. Klassiska skidstadion i Bruksvallarna är starten för loppet som går i den fjällnära dalgången Bruksvallarna Ramundberget.

  Läs mer