Pressrum

Välkommen till Funäsfjällens pressrum. Här finns informationsmaterial, pressmeddelanden och bilder för fri publicering. Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss.

 • Nu byggs fjällens första skateboardpark

  I Funäsfjällen gjuts nu nordens första fjäll-betongpark. En 380 m2 stor skatepark mitt i Funäsdalen som kommer vara öppen för både boende och turister. Bakom initiativet ligger lärarna och fjällentusiasterna Micke Dabrowski och Jocke Nornholm.

  Läs mer
 • Snörekord ger skidåkning till helgen

  Stängd liftanläggning öppnar igen. Rekordsnö med djup på två meter och kallgrader har fått vårvintern att stanna kvar. Det ger möjlighet till skidåkning.  Därför återöppnas utförsåkningen i Funäsfjällen.

  Läs mer
 • Ny serie från fjällen – Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström utmanar varandra

  Vem är bäst på myskoxar? Och vem är snabbast på mountainbike? TV-profilerna Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström utmanar varandra i mindre klassiska fjällsporter. Och viktigast är inte att kämpa väl, utan att vinna såklart!

  Läs mer
 • Unikt samarbete kring nationell standard för cykling

  Destination Funäsfjällen och Visit Dalarna bjuder nu in cykelledsaktörer till en nationell graderings- och skyltstandard. Målet är att förenkla för gäst och ledaktör att skapa hållbara och kvalitativa MTB-leder. Initiativet kommer att gynna Sverige som cykelledsdestination och är ett steg i att göra Sverige till ett av världens ledande naturturismländer.

  Läs mer
 • Fjällturenveckan – ett av Sveriges största cykelevenemang 11-14 juli 2018

  Sveriges vackraste MTB lopp Fjällturen den 14 juli arrangeras för sjätte gången har växt till en av Sveriges största cykeltävlingar. Loppet startar i Funäsdalen och passerar några av Sveriges vackraste vyer innan målgången i Ramundberget.

  Läs mer
 • Mats Lennartson ny VD för Destination Funäsfjällen

  Destination Funäsfjällen marknadsför hela Funäsfjällen, bedriver utvecklingsprojekt, turistbyråverksamhet, försäljning av besöksnäringsprodukter, och skapar förutsättningar för ökad tillväxt av de 180 medlemsföretagen.

  Läs mer
 • Premiär Vinterstudion och världseliten på plats i Bruksvallarna

  Med en vecka kvar till den TV-sända Sverigepremiären och världscupsuttagningen riktas blickarna mot den snösäkra dalgången i västra Härjedalen.
  – Vi har inte haft vädergudarna på vår sida, men vi kommer att leverera förstklassiga tävlingar som alltid, säger tävlingsledare för Bruksvallsloppet, Mikaela Sundbaum.

  Läs mer
 • Uppladdningen inför en lång längdsäsong börjar nu

  På trettondagen den 5 januari går Bruksvallarna Nordic Ski Marathon av stapeln för fjärde året i rad. Klassiska skidstadion i Bruksvallarna är starten för loppet som går i den fjällnära dalgången Bruksvallarna Ramundberget.

  Läs mer