Pressrum

Välkommen till Funäsfjällens pressrum. Här finns informationsmaterial, pressmeddelanden och bilder för fri publicering. Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss.

Sigge Jungell, VD
Telefon: +46(0)70 – 230 20 09
Mail: [email protected]

Josefin Torenfält, Kommunikatör
Telefon: +46(0)73 088 89 92
Mail: [email protected]

 

 • Funäsfjällen visar vägen till hållbar platsutveckling

  Under coronapandemins ökade intressekonflikter följd av den tilltagande turismen. Detta krävde nationella insatser för att stävja dem och hitta hållbara långsiktiga lösningar. En av de lösningar som valdes ut var Funäsfjällens projekt för hållbar platsutveckling: ”Funäsfjällsmodellen”. Nu avslutas projektet och ett av målen är att fortsätta sprida kunskapen.

  Läs mer
 • Nu blir det enklare att resa till fjällen!

  Destinationsbolagen i Funäsfjällen, Vemdalen & Lofsdalen tar ett gemensamt steg och samverkar i ett nationellt projekt för delade transportlösningar som är både resurs- och klimateffektiva.

  Läs mer
 • Larm om lavin i närheten av Ramundberget

  Larm om en lavin i närheten av Ramundberget inkom till SOS vid lunchtid. Polis och fjällräddare kallades till platsen.

  Läs mer
 • Nytt ledbolag i Funäsfjällen

  Områdets skoterledsbolag och Nordic Ski:s fyra spårgrupper blir till ett gemensamt bolag: Funäsfjällens Ledbolag, där även cykel kommer att ingå.
  Det blir fantastiskt bra att kunna samordna och utveckla tre redan nu starka produkter i Funäsfjällens Ledbolag, säger ordförande Sven-Erik Hammar.

  Läs mer
 • Funäsfjällen lanserar Fjällpass för ledcykling

  I ett treårigt projekt har det arbetats med skyltning, underhåll och nybyggnation av leder i Funäsfjällen. I sommar tar ett ombildat ledbolag över driften av lederna. Med det införs Fjällpass Cykel: ett kort för ledcykling.  

  Läs mer
 • Fjällen Forever: Ett upprop för en hållbar fjällvärld

  Destinationsbolagen i Vemdalen, Funäsfjällen och Lofsdalen åsidosätter konkurrenssituationen och går samman för någonting viktigare. Tillsammans med Härjedalens Kommun kallar de till upprop i kampanjen Fjällen forever - ett digitalt löfte om att ta hand om fjället.

  Läs mer
 • Nygammalt skidområde öppnar igen i Tänndalen

  Inga liftar, inga köer – bara skidglädje. Tänndalen går tillbaka till den sanna känslan med skidåkning och öppnar upp Tänndalens första skidområde igen – ett nytt skidsystem, utan vare sig liftar eller nedfarter. Precis som skidåkning en gång började.

  Läs mer
 • Nu byggs fjällens första skateboardpark

  I Funäsfjällen gjuts nu nordens första fjäll-betongpark. En 380 m2 stor skatepark mitt i Funäsdalen som kommer vara öppen för både boende och turister. Bakom initiativet ligger lärarna och fjällentusiasterna Micke Dabrowski och Jocke Nornholm.

  Läs mer
 • Snörekord ger skidåkning till helgen

  Stängd liftanläggning öppnar igen. Rekordsnö med djup på två meter och kallgrader har fått vårvintern att stanna kvar. Det ger möjlighet till skidåkning.  Därför återöppnas utförsåkningen i Funäsfjällen.

  Läs mer
 • Ny serie från fjällen – Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström utmanar varandra

  Vem är bäst på myskoxar? Och vem är snabbast på mountainbike? TV-profilerna Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström utmanar varandra i mindre klassiska fjällsporter. Och viktigast är inte att kämpa väl, utan att vinna såklart!

  Läs mer
 • Unikt samarbete kring nationell standard för cykling

  Destination Funäsfjällen och Visit Dalarna bjuder nu in cykelledsaktörer till en nationell graderings- och skyltstandard. Målet är att förenkla för gäst och ledaktör att skapa hållbara och kvalitativa MTB-leder. Initiativet kommer att gynna Sverige som cykelledsdestination och är ett steg i att göra Sverige till ett av världens ledande naturturismländer.

  Läs mer
 • Premiär Vinterstudion och världseliten på plats i Bruksvallarna

  Med en vecka kvar till den TV-sända Sverigepremiären och världscupsuttagningen riktas blickarna mot den snösäkra dalgången i västra Härjedalen.
  – Vi har inte haft vädergudarna på vår sida, men vi kommer att leverera förstklassiga tävlingar som alltid, säger tävlingsledare för Bruksvallsloppet, Mikaela Sundbaum.

  Läs mer
 • Uppladdningen inför en lång längdsäsong börjar nu

  På trettondagen den 5 januari går Bruksvallarna Nordic Ski Marathon av stapeln för fjärde året i rad. Klassiska skidstadion i Bruksvallarna är starten för loppet som går i den fjällnära dalgången Bruksvallarna Ramundberget.

  Läs mer