Välkommen till fjällen

I Funäsfjällen finns majestätiska fjäll och ypperliga snöförhållanden, hela säsongen. Lägg till fenomenal offpiståkning, kanske världens bästa längdskidåkning och 60 toppar över tusen meter så har du ett komplett skidparadis med riktig fjällkänsla.

Den svenska fjällturismens vagga.

Vi snöade in redan 1882.

Platsen var Fjällnäs. Året var 1882. Händelsen var stor. Och som bakom varje stor händelse, fanns det en person. Vår person hette Jonas Åslund. Vad Jonas inte visste var att hans nyöppnade lilla pensionat skulle komma att bli startskottet för en miljardindustri.

Mycket har hänt sedan 1882. Liftar, hotell, stugor och vandrarhem har byggts. Skidspår och nedfarter har pistats. Små hjältar har lärt sig åka skidor och stammisar har återvänt. År efter år.

I dag är vi Skandinaviens största skidområde. Men vi är ingen vinterfabrik, utan vi tror fortfarande på det äkta, det genuina och det jordnära. Och precis som Jonas Åslund vill vi att du ska få uppleva de sköna vyerna och den klara luften här i fjällen. Kom hit – det stora fjälläventyret väntar.

Skandinaviens största skidområde.

Med 136 nedfarter kan du variera skidåkningen efter väder, humör och dagsform. På en och samma dag kan du ta dig upp på majestätiska fjäll med vidunderlig utsikt och ner i skyddade dalgångar.

En vanlig vinter faller fem meter natursnö, en ovanlig vinter faller ännu mer. Detta betyder att offpistalternativen är grandiosa och att nedfarterna frestar med morgontidig manchester för dig som älskar att carva dig nerför berget i fina djupa svängar.

Längdspår i världsklass

Genom dalgångar och över högfjällsterräng ringlar sig Nordic Ski Center – 300 kilometer preparerade spår. Systemet är byggt så att du alltid har längdspår i världsklass i din närhet. Här finns ypperliga förutsättningar för träning, motion och rekreation.

Smaka på fjället

När det kurrar i magen har du många restauranger, caféer, matställen och våffelstugor att välja mellan. Passa på och smaka på fjällets och vildmarkens egna smaker – fisk, vilt och närproducerade specialiteter. Precis som för skidåkningen och vinterupplevelsen står det äkta och genuina i centrum.

Kasta dig ut

När du kommer upp med första liften förstår du att du är mitt ute på fjället. Mitt i vildmarken. Stanna upp en sekund och njut av den friska fjälluften innan du kastar dig ut.

Välkommen till fjällen.