Nytt i Ramundberget

FÖR 30 ÅR SEDAN VAR DET DÅ NYA GÄSTHUSET I RAMUNDBERGET SMÅTT VISIONÄRT. MÅNGA TYCKTE DET KÄNDES OPROPORTIONERLIGT STORT MED BÅDE FJÄLLENS FÖRSTA VÄRMESTUGA, HAMBURGERRESTAURANG OCH AFTERSKI. NU ÄR DET DAGS FÖR NÄSTA STEG: TILL VINTERN 2017/18 INVIGS ETT NYTT, TOTALRENOVERAT OCH TILLBYGGT GÄSTHUS.

Text: Ramundberget

Vi bygger större – för att bevara en känsla av litenhet
Under sommaren och hösten har det snickrats för fullt i Ramundberget. Tillsammans med Murman Arkitekter (som ritade ursprungliga Gästhuset och prisbelönade restaurang Tusen i Ramundberget) skapas ett modernt, vackert och multifunktionellt hus med plats för trivsel, möten och fest. Allt för att gästen ska få en skönare, roligare och mer genuin vistelse. En vision är att skapa ett tydligt ”bytorg” – en naturlig samlingspunkt som stärker känslan av att vara på ett litet ställe. Gästhuset får en tillbyggnad i vinkel och både den nya och gamla delen kläs i gedigna naturmaterial som trä och sten, som passar vår vackra plats.

 

Gästhuset kommer även att erbjuda:

  • En ny restaurang med god mat från morgon till kväll. Breddade luncher med både klassisk skidåkarmat och fjällinspirerade rätter, samt en helt ny kvällsrestaurang med Mor Brita-känsla ·Uppgraderad värmestuga. Den härliga rumsvolymen i gamla restaurang Rudolf tas till vara och får ett loft där du kan äta egen matsäck. ·Omklädningsrum med duschar och ski in/ski out-toaletter. ·Avkoppling för hela familjen när de små kan titta på bio, pyssla eller spela pingis medan de stora njuter av vällagad middag.                                                                                                                    Multifunktionella ytor för teamwork, konferens och fest, högt i tak och stora fönster medutsikt mot Skarsfjället. Största salen har plats för 150 gäster och därmed upplagt för fest, föreläsningar, konferens, familjebio, yoga och mycket annat. Ramundberget planerar att öppna portarna till nya Gästhuset för första gången under vintern 2017/18.

Solbrännet byter också skepnad
2016 fick offpisten ett rejält lyft i Osthang, där skogen glesats ur och ett nytt aktivitetscenter med café och butik skapades. Osthang center har redan för många blivit mer eller mindre en institution i Ramundberget. Ett ställe med skönt häng och musik där du kan hitta nya vänner och ljuga ikapp med andra puderfantaster. Gästhusets totalrenovering och utbyggnad har vi redan varit inne på. Likaså hur vi vässat till Osthang. Men Solbrännet då? Här kommer det att hända mycket under hösten 2017 och till vintern vågar vi utlova upplevelsen av något helt nytt. Hela undervåningen kommer att vigas till uthyrning och testcenter i Topsports regi.

Här blir det naturligtvis ski in/ski out och bike in/bike out-läge, möjlighet att få mekhjälp i verkstaden, prova de senaste modellerna och köpa de hetaste prylarna. På övervåningen möts besökaren av både Topsport-butik och livsstilscafé med fräscha och moderna inslag, som komplement till den traditionella fjällmaten. De flesta av våra guidade aktiviteter kommer att utgå härifrån, liksom föreläsningar och utbildningar. Skidåkning i alla former kommer under vintern att stå i centrum. Sommartid har vi inte bara fokus på mtb utan på allt ifrån löpning och vandring till fiske och golf. Det nya huset kommer att andas aktiv livsstil. Det blir inspiration och upplevelser på alla plan, sommar som vinter.

Nya aktiviteter i vinter
Ramundberget har aktiviteter för alla. Vill du ha oförglömliga upplevelser utomhus rekommenderar vi toppturer, skoter, längdåkning ovanför trädgränsen, eller varför inte fjolårets nyheter fluffsafari eller early bird? I vinter har vi dessutom förberett några extra fina aktiviteter för dig som vill utvecklas på skidor.

Coaching i storslalombana
Ramundberget har alltid varit bra på att ta hand om de små barnen. Till denna vinter satsar vi mer på de vuxna ”barnen”. Tävla mot dig själv och dina vänner genom tidtagning i en storslalombana och obegränsade åk med stöttning av kunniga coacher. Banan utmanar dig och du utvecklas till en mer tajmad, koordinerad och medveten åkare. Alla över 16 år är välkomna till en effektiv och prestigelös förmiddag. Varje lördag under vintern, med vissa justeringar under jul-/nyårsveckorna. Se mer information och aktuellt dagsprogram på ramundberget.se

Köp alpina skidor -få en pistclinic på köpet!
I vårt nya test- och hyrcenter i ombyggda före detta Solbrännet, ligger fokus på att testa och prova sig fram till den utrustning som passar just dig och dina behov bäst. När du väljer att köpa ett par skidor från oss, bjuder vi på en pistclinic. Självklart går det även bra att delta i denna clinic även om du inte köpt skidor, enda skillnaden blir att du då betalar. Alla över 16 år är välkomna att delta. Vår pistclinic kommer att äga rum varje torsdag under vintern, med vissa justeringar under jul-/nyårsveckorna. Se mer information och aktuellt  evenemangskalendern