Nu börjar skidsäsongen i Funäsfjällen

På onsdag öppnar Tänndalen för säsongen. Nysnö och minusgrader har gjort att två backar har kunnat fyllas med käppdjup snö. Det är nedre delen av backe 48 - Headstråket och Barnbacken i Hamra som öppnas. Backen kommer att förlängas och fler nedfarter öppnas efter hand när snötillgången tillåter.

– Det är många som längtat efter vinterns första svängar och nu är det äntligen dags. Vi ser fram mot en lång härlig vintersäsong i Tänndalen, säger Rasmus Bent, anläggningschef Tänndalen.

Tänndalen håller öppet onsdag-söndag kl. 09.00-15.00 under höstlovet för både skidentusiaster och träningsgrupper. Därefter är det öppet för träningsgrupper måndag- fredag och för allmänheten lördag-söndag fram till den 17 december. Från den 18 december är alla liftar öppna dagligen till och med den 2 maj 2021. Det gör att Tänndalen har en av de längsta skidsäsongerna – som dessutom är öppen även för allmänheten.

Tänndalen är en genuin fjäll- och skidanläggning i Funäsfjällen som ligger i västra Härjedalen. I Tänndalen spelar fjällen, tystnaden och snön huvudrollen. Här finns roliga backar för alla typen av åkare, miltals med välpreparerade längdspår och utmanande off-pist.

– Vi har haft några bra nätter med minusgrader och vår snöläggarpersonal har gjort ett fantastiskt jobb. Redan på onsdag kommer det att vara käppdjup snö. Det innebär att det är möjligt både med träningsåk i bana och friåkning, säger Rasmus Bent.

Fokus på trygghet och säkerhet

Under sensommaren och hösten har Tänndalen arbetat intensivt för att förbereda öppningen av skidsäsongen på ett tryggt och säkert sätt. Bokningsläget ser bra ut och med tydliga corona-riktlinjer finns alla förutsättningar för en lång, härlig vintersäsong i fjällen. Inför vintern har Tänndalen tagit fram flera nyheter som ska bidra till att skapa ökad trygghet för medarbetare och gäster. Bland annat fler värmestugor, en ny restaurang, digital laddning av Skipass och incheckningsstationer för boendegäster.

Samma gedigna arbete gäller även för alla anläggningar i Funäsfjällen. Många kommer att öppna tidigare för träningsgrupper, men den officiella premiären för allmänheten är planerad till 18-19 december.

–Vi gör allt vi kan för att våra gäster och medarbetare ska få en trygg och trevlig vistelse hos oss i Tänndalen. Vi ser fram emot en härlig vintersäsong och hälsar er hjärtligt välkomna till Tänndalen, säger Rasmus Bent.

Nu i veckan öppnar öven Bruksvallarna sina försäsongsspår vid skidstation med hjälp av sparad snö.

– Det känns otroligt roligt att Funäsfjällen kan erbjuda både längd och- utförsåkning så här tidigt på året. Extra roligt är att utförsåkningen dessutom sker på både nysnö och kanonsnö! Säger Josefin Torenfält, kommunikatör, Destination Funäsfjällen

Läs mer om Tänndalen på www.tanndalen.com

För mer information kontakta gärna:
Rasmus Bent, anläggningschef i Tänndalen 073-045 10 64, [email protected]