Foto: Sara Blomqvist

Messlingen/Mittådalen


Bo i Messlingen   Service och handel 

Aktiviteter i Messlingen   Ät gott i Messlingen


Messlingen ligger ca tre mil från Funäsdalen by. Strax intill byn ligger skidanläggningen Kappruet som andas småskalighet och
avslappnad skidåkning för hela familjen. Här ska det vara enkelt att vara på skidsemester och det känns väl när man lägger sina första svängar i backarna. Här finns även längdspår och anslutning till Funäsfjällens skoterledssystem.

Mittådalen, (708 möh) Mihte

Mittådalen, Mihte på sydsamiska, ligger på Flatruets södersluttning ner mot Mittåns dalgång. En sameby baserad på samisk kultur och renskötsel. Naturen bjuder på fantastiska vyer i form av fjäll och vattendrag.

Storheten i det lilla

DET ÄR OFTA LÄTT ATT STIRRA SIG BLIND PÅ SKIDANLÄGGNINGARS STORLEK SOM ETT SÄTT ATT MÄTA KVALITET. SVENSKA SKIDANLÄGGNINGAR HÄVDAR SIG GÄRNA ATT SKRIKA UT ANTAL NEDFARTER. MEN VI VURMAR FÖR STORHETEN I DET LILLA. VI VET ATT STÖRST INTE ALLTID BEHÖVER BETYDA BÄST.

Läs mer

Storheten i det lilla

Familjevänligt i Kappruet

2009 FLYTTADE SARA BLOMKVIST OCH STEFAN OLSSON 100 MIL NORRUT, FRÅN SKÅNE TILL HÄRJEDALEN. DE HADE KÖPT KAPPRUET OCH VILLE SKAPA EN UNIK FJÄLLANLÄGGNING DÄR FAMILJER KAN FÅ MER TID TILLSAMMANS.

Läs mer