Så fungerar det

Mervärde Funäsfjällen finns till för att vi tillsammans ska skapa möjligheter att återinvestera i vår miljö och vår ständiga strävan att bli bättre. Och samtidigt vårda och bevara vårt arv. För din skull lika mycket som vår.

Så mycket är vi med och bidrar:

  • På restaurangnotan kan du se ett påslag på 1% under ditt besök.
  • På din bokningsbekräftelse sker ett påslag om 3 kronor per gästnatt hos de anläggningar som är anslutna till finansieringsmodellen.

Vart tar pengarna vägen?

Pengarna går direkt till vårt gemensamma bolag Destination Funäsfjällen. Härifrån återinvesteras pengarna i området. Investeringar som både syns men det kan även handla om återinvesteringar i vår miljö som syns först på längre sikt och skapar förutsättningar för en hållbar turistnäring. Några direkta och indirekta satsningar är:

  • Spång läggs ut i allt högre utsträckning längs lederna, både för att vi människor ska kunna gå torrskodda men främst för att våra avtryck i naturen ska minimeras.
  • Utveckling av skyltning längs lederna för att skapa en större säkerhet när du rör dig på fjället, året runt.
  • Det som göms i snö… Även om vi människor alltid har för avsikt att inte skräpa ner i naturen så händer det. Vi arbetar aktivt för att hålla vår vackra fjällvärld ren.
  • Säkra upp övergångar och bygga nya broar för att öka tillgänglighet och säkerhet på fjället.

Men framförallt kommer det att synas i vårt utbud och det vi tillsammans kan ge dig som gäst – komfort, service och storslagna upplevelser – året runt. Det är därför vi inför Mervärde Funäsfjällen.