Köpa stuga i fjällen

Köpa stuga i fjällen

Är du intresserad av att köpa stuga i fjällen? Då har du hamnat rätt. Att vakna upp i stillhet i en egen stuga i fjällen är för många en dröm. Att tända en brasa för att värma upp stugan och sig själv innan man i lugn och ro förbereder frukost och samtidigt packar matsäcken. Skidorna står redan klara utanför stugknuten, så det är bara att bege sig ut och njuta av den oslagbara naturen. Gör ditt eget spår eller åk i Funäsfjällens 300 km preparerade längdspår – oavsett vad du väljer finns ingen kö på fjället och vyerna är magnifika.

Fler och fler människor söker sig till fjällvärlden för lugnet, för att uppleva naturen och vildmarken eller helt enkelt bara för att varva ner. Här i västra Härjedalen finns plats, massor med plats och alla känner sig välkomna. I Funäsfjällen finns det ett stort utbud av olika aktiviteter för hela familjen, året om. Den gemensamma nämnaren är den storslagna naturen. Drömmen om ett eget hem i fjällen kan vara mer än bara en dröm, och det finns många sätt att uppnå den på.

Köpa stuga i fjällen via Funäsfjällens mäklare 

Hela året finns stugor och bostadsrätter till försäljning. Man måste dock vara lite aktiv för att hitta sin egen lilla pärla då Funäsfjällen är mycket populärt. Funäsfjällens blivande stugägare får bästa service redan vid första kontakten av de lokala och kunniga mäklarna.

Som stugägare får du värdefull förhandsinformation inför säsongen; nyheter och erbjudande som t.ex. försäsongspris på skidpass, spårkort och rabatterade spårkort för Nordic Ski och skoterledskort.

Funäsfjällens många stugvärdar hjälper till med diverse sysslor som snöröjning, julpyntning, fylla stugan med ved och mat och viss underhåll av din stuga. Att efter resan komma fram till en varm och mysig stuga med påfyllt kylskåp är för många en härlig början på en avslappnad vistelse i ett snöigt fjällandskap.

Mäklare i Funäsfjällen 

Fjällviddens Fastighetsmäklare AB  

Funäsdalsmäklare AB

Lindberget Mäkleri AB

Stugvärdar och städföretag i Funäsfjällen 

Stugvärden, 0684-212 45

Fjällnäs Stugservice, 0684-230 66

Fjällservice, 070-641 68 97

Bygg en stuga 

Funäsfjällen växer så det knakar. Tomter för fritidsboende och villor poppar upp lite här och var.

Back- och spårnära tomter i lugn fjällmiljö – allt finns att hitta. Det finns lokala entreprenörer som kan hjälpa dig att förverkliga din dröm om ett eget hem i fantastisk fjällmiljö. Tomter hittar du hos Funäsfjällens mäklare eller via kommunen, som erbjuder tomter till dem som är skrivna i Härjedalen. När huset sedan är klart är det bra att veta att efterfrågan är stor och det är lätt att hyra ut via funasfjallen.se

Hyr en stuga 

Det vanligaste sättet att njuta av fjällen är ändå att hyra en stuga eller lägenhet. I Funäsfjällen finns många trevliga och mysiga stugor att boka. På kartan visas vart stugan ligger och gästbetygen förenklar sökandet. Vintersäsongen i Funäsfjällen är lång och vacker, det är sommersäsongen också. Där emellan går det att hitta verkligt bra erbjudanden.

Nyfiken på fritidsboende med bekymmersfritt ägande? 

Via några av Funäsfjällens stugbyar finns det andelsveckor, ett annat alternativ till att köpa stuga i fjällen. Efter köpet betalar man endast en årsavgift/andelsvecka. Då kan man verkligen njuta av sitt fritidsboende med alla erbjudanden som finns i själva stugbyn. Oftast finns det en mängd faciliteter som t.ex. bastu, servicehus med storstuga, tvättstuga och grillkåta för anläggningens andelsägare att använda.

Andelsstugor i Funäsfjällen 

BRF Fjällbyn

BRF Fjällkällan

BRF Fjällsätern

BRF Fjällvattnet