Känn lugnet i Kappruet

Familjeområdet har blivit den centrala punkten på skidanläggningen, beläget där liftarna möts vid barnområdet, nära toaletter, skiduthyrning och värmestugan.

MER TID TILLSAMMANS Att ge familjen mer tid tillsammans var målet då ägarduon Sara Blomkvist och Stefan Ohlsson tog över skidanläggningen

Kappruet, mitt i Härjedalens fjällvärld. På bara några år har de skapat en anläggning med varierande skidbackar för stora och små skidåkare, skidskola, skiduthyrning, restaurang och längdspår. Oavsett om man övar plogsväng i barnbacken, hälsar på djurfigurerna i Räven Raskars Skog eller hänger i parken så mynnar alla nedfarter ut vid familjeområdet så det är lätt att hålla ihop familjen. Under loven arrangeras lekfulla aktiviteter, tävlingar och skattjakter. Redan efter första året blev Kappruet en del av Destination Funäsfjällen och det gemensamma Fjällpasset. Åren som gått har varit härliga och vi arbetar vidare med vår målsättning att  vara en avslappnad skidanläggning. Det är roligt att få följa barnens utveckling, säger Sara. Inte bara framstegen under veckan utan även år från år. Vi har många återkommande gäster och det är fantastiskt att höra stoltheten hos barnen när de åkt stora liften till toppen alldeles själv för första gången.

”Vår vision är att vara en fjällanläggning som växer
med respekt för naturen och omgivningarna,
skapad för långsiktig hållbarhet
som ger människor en lugn
och härlig naturupplevelse
på vårt vackra Kappruet.

En plats dit man kan
komma och bara vara.”

MAT FRÅN GRUNDEN Doften av hemlagad mat och nygräddade våfflor letar sig ut i backen och det är många som söker sig till restaurangen. Skoterleden går ända fram till dörren och inte sällan står sparkarna parkerade intill entrén.


– Vi serverar gedigen husmanskost, lagad från grunden och endast svenskt kött i restaurangen, berättar Stefan.
Här anordnas även afterski med trubadur och lekrummet för skidtrötta barn är en uppskattad del. Parets resa gick från Skåne till Härjedalen. Vi letade länge innan vi fann Messlingen, säger Sara. En fjällby vid en sjö omgiven av höga fjäll mitt i vildmarken. Här hittade vi vårt paradis.

TEXT: SARA BLOMKVIST FOTOGRAF: ANDERS ROBERTSSON