Jobba i Funäsfjällen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Med sex skidområden, 300 km preparerade längdspår, 610 km skoterleder, cykel-, vandringsleder och fiske i världsklass är Funäsfjällen Skandinaviens största fjällupplevelse. Året runt. Vi är 180 företag som tillsammans verkar i en unik fjällmiljö. Många utav våra besökare återvänder vinter efter vinter. År efter år. En del har stannat kvar. Blandningen av entusiaster och äkta härjedalingar med generationer av fjällturism i blodet ger en skön stämning. Och alla har två saker gemensamt: kärleken till fjällen och inställningen att våra gäster ska trivas lika bra som vi som inte kan slita oss härifrån.

Vi söker nu människor som tillsammans med oss vill dela kärleken till Funäsfjällen och vill vara med och bidra till att göra våra fjäll till en ännu mer fantastisk plats och upplevelse för våra besökare. Nedan har vi listat alla lediga tjänster inför vintersäsongen 2017/18. Klicka på länkarna för att ta dig ett steg närmre en vinter tillsammans med oss!

FUNÄSDALEN


Funäsdalen är områdets centralort; en genuin fjällby med fullt serviceutbud. Det karaktäristiska Funäsdalsberget reser sig i byn med ett högklassiskt alpint område. För längdåkare ansluter spårsystemet på flera ställen och elljusspår finns vid idrottsplatsen.

Mitt i Funäsdalen hittar du FunäsGondolen som tar dig smidigt upp på Funäsdalsbergets topp sommar som vinter. Vintertid finns här ett tre kilometers längdspår. Spåret är väl anpassat för livsnjutaren som vill uppleva skidåkning på högfjället utan några krävande uppförsbackar eller branta utförsbackar. Trots att tillgängligheten gjort det möjligt för ett utökat aktivitetsutbud på och kring berget så är ändå Funäsdalsbergets signum de välpreparerade, långa backarna med fina skogspartier för dagar då snön ligger djupt.

Lediga tjänster Funäsdalen Berg och hotell

Lediga tjänster Eriksgårdens Fjällhotell

Lediga tjänster Gamla Veras, Skoogs Krog och Berggatan 8

Lediga tjänster skidlärare – Kjaergaards skidskola

Café loftet söker serveringspersonal till vintern 17/18

KAPPRUET

Messlingen ligger ca tre mil från Funäsdalen by. Strax intill byn ligger skidanläggningen Kappruet som andas småskalighet och avslappnad skidåkning för hela familjen. Här ska det vara enkelt att vara på skidsemester och det känns väl när man lägger sina första svängar i backarna. Här finns även längdspår och anslutning till Funäsfjällens skoterledssystem.

Lediga tjänster i Kappruet

RAMUNDBERGET

Ramundberget, även kallat Sveriges Japan på grund av den trolska kreativa terrängen genom björkskogen. Ramundberget ligger vid vägs ände, vackert inbäddad i dalen. Gemytligt, lugnt och fantastiska smakupplevelser bjuds här bland annat i designvinnande topprestaurangen Tusen. Allt är nära, koncentrerat till den lilla bykärnan, med hela alpina systemet och längdspåren på några stavtags avstånd.

Lediga tjänster i Ramundberget.

TÄNNDALEN


Inte långt från norska gränsen ligger Tänndalens alpina område. Där infinner sig snabbt en riktig fjällkänsla tack vare storslagna vidder, massor av snö och ren hög luft. Med 53 nedfarter och 12 liftar har du många valmöjligheter att ta dig nerför fjället. Det höga läget erbjuder mycket åkning ovanför trädgränsen, storslagna fjällvyer, breda carvingvänliga pister, skön offpist och utmanande skogsåkning. Mitt i skidområdet finns Krokskogen, ett skid- och äventyrsland för de minsta skidfantasterna.

Lediga tjänster i Tänndalen.

FJÄLLNÄS

Du har kommit till den svenska fjällturismens vagga. Redan 1882 kom de första turisterna till Fjällnäs och alltsedan dess har de kommit tillbaka. Många har stannat kvar. Fjällnäs ligger 820 meter över havet och luften är nästintill kliniskt ren. Det vittnar all skägglav om på de små fjällbjörkarna. Byn är vackert belägen med goda möjligheter till längd- och turskidåkning. När Fjällnäs första besökare anlände lockade det rena, orörda och vackra – samma sak gäller än i dag.

TÄNNÄS

En genuin och levande vildmarksby med utrymme för både aktiviteter och avkoppling. Här finns Härjedalens Myskoxcentrum som erbjuder guidade turer dagligen året runt. Den alpina anläggningen Tännäskröket står här i centrum vintertid, med designritade fjällhus mitt i backen. Skidor åker du på K1 och K2, två toppar i både nord- och sydläge. Tännäskröket är en dold pärla med varierad och rolig terräng för utförsåkning i alla svårighetsgrader. I Tännäs hittar du även Sveriges högst belägna bryggeri Härjebrygg. Kapaciteten på bryggeriet har en årsproduktion om ca 200.000 liter öl som bryggs på friskt fjällvatten.

Lediga tjänster Tännäskröket

BRUKSVALLARNA


Kanske världens minsta världskända by? Bruksvallarna är byn som andas längdskidåkning, och som gjort det i generationer. Här samsas världseliten med nybörjare, turåkare, vasaloppsåkare på det vita guldet. Bruksvallarna är en starkt växande by med en djup förankring i längdåkningssporten. Här har du nära till de preparerade spåren i Nordic Ski Center och de rösade fjällederna. Alpin åkning finns nio kilometer bort i Ramundberget.

YouTube Preview Image