Parkerade skotrar på fjälltopp
Foto: Emrik Jansson

Skoter

Åk skoter över högfjäll, genom vacker fjällbjörkskog och i vindlande dalgångar. I Funäsfjällen finns 610 kilometer skoterleder, varav 150 kilometer går över högfjället i ett av Sveriges vackraste fjällområden. De breda skoterlederna prepareras kontinuerligt för att hålla toppklass. Lederna är 5 meter breda, det finns 8 terminaler för av- och pålastning med gratis bilparkering i Funäsdalen samt 2 offpist-områden. Lederna är tydlig skyltade för säkrare vägövergångar och ledvärdar finns alltid på plats i ledsystemet.

Skoter i fjällen – en hållbar upplevelse

Som första område i Sverige har Funäsfjällen genomfört en lokalt förankrad lösning för att erbjuda skoteråkning i vacker och känslig natur. Lösningen innebär ett avgiftsfinansierat skoterledssystem som tack vare avgifterna kan hållas så fina som de är. De är i ständig utveckling, just tack vare avgiften.

Ut och njut av våra leder! Men tänk på att: Skoteråkning får enbart ske på led inom regleringsområdet med undantag för friåkningsområden. Detta är otroligt viktigt. Ledsystemet är planlagt så att störningen för flora, fauna och övriga näringar ska bli så liten som möjligt. Skoterlederna är separerade från skidlederna med några få undantag. Läs gärna mer om detta under ”regler för skoteråkning”.

Sugen på ett skoteräventyr?

Dagsaktuell ledpreparering

Inom kort kommer du att kunna se när lederna preparerades här på webben, men tills dess finns appen Spår & Leder i Funäsfjällen. I pistmaskinerna finns GPS som ger exakta besked om ledprepareringen varje morgon. Det finns en karta över ledsystemet och med hjälp av GPS-baserad dagsaktuell ledinformation kan du hålla koll på hur lederna är pistade just nu.
För mer information och frågor kontakta våra Ledvärdar på 070-266 78 51 eller [email protected]

Köp skoterledskort

Nytt för i år! Om du köper Skoterledskort på webben eller i Appen är kortet digitalt med QR-kod, välj att ladda ner på din telefon eller skriv ut.

Köp Fjällpass skoter Säsong Köp Fjällpass skoter Dagkort