Foto:

Skoter

Åk skoter över högfjäll, genom vacker fjällbjörkskog och i vindlande dalgångar. I Funäsfjällen finns 610 kilometer skoterleder, varav 150 kilometer går över högfjället i ett av Sveriges vackraste fjällområden. De breda skoterlederna prepareras kontinuerligt för att hålla toppklass. Lederna är 5 meter breda, det finns 8 terminaler för av- och pålastning med gratis bilparkering i Funäsdalen samt 2 offpist-områden. Lederna är tydlig skyltade för säkrare vägövergångar och ledvärdar finns alltid på plats i ledsystemet.

Skoter i fjällen – en hållbar upplevelse

Som första område i Sverige har Funäsfjällen genomfört en lokalt förankrad lösning för att erbjuda skoteråkning i vacker och känslig natur. Lösningen innebär ett avgiftsfinansierat skoterledssystem som tack vare avgifterna kan hållas så fina som de är. De är i ständig utveckling, just tack vare avgiften.

Ut och njut av våra leder! Men tänk på att: Skoteråkning får enbart ske på led inom regleringsområdet med undantag för friåkningsområden. Detta är otroligt viktigt. Ledsystemet är planlagt så att störningen för flora, fauna och övriga näringar ska bli så liten som möjligt. Skoterlederna är separerade från skidlederna med några få undantag. Läs gärna mer om detta under ”regler för skoteråkning”.

Sugen på ett skoteräventyr?

Dagsaktuell ledpreparering hittar du här

För mer information och frågor kontakta våra Ledvärdar på 0684-210 55 eller [email protected]

Köp skoterledskort

Du köper ditt Fjällpass Skoter digitalt, just nu i appen Spår & Leder Funäsfjällen, din bokningsbekräftelse gäller som digitalt ledkort. Inom kort går även Fjällpass Skoter att köpa här på webben.

Funäsfjällens Ledbolag är ansvariga för preparering av skoterlederna. Du kontaktar Funäsfjällens Ledbolag på 0684-210 55 eller [email protected]