Pimpelfiske

Det är något speciellt med vinterfiske. Tänk dig att ligga på ett mjukt renskinn. Funäsfjällen lockar många vinterfiskare då det
anses vara ett av Sveriges bästa områden med många och varierade fiskevatten. Många av dessa vatten nås lätt med skidor eller snöskoter direkt från våra stugor. Pimpelfiske är en förmånlig hobby och lätt att börja med. Allt du behöver är en isborr,
ett pimpelspö och en lina med tafs och pirk. Med Fiskepasset får man tillgång till alla upplåtna fiskevatten i västra Härjedalen.

 

 

 

 

Tips:
Acktjärn, Hammartjärn & Klyfttjärn
Här har många längdåkare passerat under vintern på sin väg mellan Hållan och Tännäs. Tjärnarna är riktigt trevliga utlyktsmål för en tur med en skoter laddad med borr, pimpelprylar och renskinn. Kring tjärnarna finns fina vindskydd som lämpar sig fint för korvgrillning.

Östersjön
Östersjön i Tänndalen är ett strålande utflyktsmål för en pimpeltur. Det finns många fina platser på sjön, men som ett tips, prova kring någon av sjöns olika formationer. Vid öar, uddar och andar ställen där sjön ändrar karaktär brukar det vara värt att skicka ner piken. För att nå Östersjön vintertid tar bilen till Tännäs och kör upp längs Tännfallsvägen, följer Tännån uppströms ända tills man når sjön. Vägen från Hållan är endast öppen sommartid.

Häckelsjön
Bara ett stenkast från Funäsdalens by ligger Häckelsjön. Tillräckligt nära vägen för att få lite värme i kroppen under promenaden fram, men samtidigt tillräckligt långt från vägen för den totala frihetskänslan. Fina rödingar och öringar under isen och fina vindskydd runt om gör pimpelupplevelsen total. Att tända en eld vid vindskyddet längs den norra sidan samtidigt som eftermiddagssolen står lågt över Funäsdalsberget är riktig balsam för själen.

Boka Fiskepass

Mer om Fiske