Spårkort

Spårkort i Nordic Ski

Vi har ambitionen att erbjuda världens bästa längdskidåkning. Detta finansieras till största del genom spåravgifter för dem som nyttjar spåren. Spårkort gäller i hela Nordic Ski.

Nordic Ski öppnar 16/12.
24 oktober till 15 december gäller lokalt försäsongskort i Bruksvallarna / Ramundberget. I den här delen av Nordic Ski Center finns ett lokalt snökanonsystem  samt att man gör en slinga på sparad snö,  detta är en förutsättning för den extremt tidiga säsongspremiären, här finns därmed snögaranti från mitten av oktober. Se priser och mer info

Ett spårkort – 300 km längdspår

 

Försäljningsställen av spårkort

www.funasfjallen.se, boendeanläggningar, affärer, liftkassor.

 

Dagskorten kan köpas i förväg och aktiveras den dag som du vill nyttja kortet.

Spårkortsåterförsäljare

 

Barn t.o.m 15 år åker gratis.

Fäst märket synligt så att våra spårvärdar lätt ser det, gärna i mössan. Då kan de fokusera på de trevliga delarna av sitt uppdrag; att kolla att allt går bra, ge tips på fina spår eller vallningsråd, och ibland även hjälpa till att valla vid tillfälliga vallastationer.

Vad ingår?

De mest populära spåren ska vid behov vara nypistade kl. 10.00 varje dag. En del spår kommer att vara klara tidigare. När tuffa väderförhållanden råder, t.ex. kraftigt snöfall eller hård vind, anpassas körningen. Då kan andra tider kan bli aktuella. Bra att veta är att vid vissa väder- och snöförhållanden är det bättre att inte pista än att köra maskiner i spåren.

Digitala spårkartor på nätet som i realtid visar vad som är preparerat samt när övriga spårslingor beräknas vara klara. Prognosen är unikt för detta område och hjälper dig att alltid få längdskidåkning av bästa kvalitét.

Vid dagar när det är snö eller blåst, går du in på spårkartan via webben, placerar musen vid din startpunkt och får en uppdaterad prognos på när spårmaskinen ungefärligen passerar. Läs en bok, handla eller vila, och gör dig klar när förhållandena är som bäst.

Vi preparerar de vackra högzonsspåren (Ramundberget – Össjöstugan-Walles-kariknallen-Andersborg-Tänndalen och Svalåtjärn-Fjällnäs) under vecka 7–16 (om vädret tillåter skidåkning i högzon). Det ger ytterligare ca 30 kilometer spår.

När du löser spårkortet får man en enkel spårkarta. En utförlig beskrivning av hela systemet finns att köpa där spårkort säljs.

Spårvärdar finns ute i skidsystemet, de hjälper gärna till om det behövs.

Alla med giltigt spårkort åker gratis på skidbussen. Se tidtabell