Aktuell spårstatus och spårkarta

Hitta dina favoritspår och upptäck nya, se när längdspåren senast preparerades och sortera på områden.

Så här fungerar kartan och menyn:

Nu syns spårstatus i listan i stället för på kartan. Under menyraden status filtrerar du på preparat idag eller preparerat igår. När våra pistmaskinsförare är ute i spåren och är klara tar det inte lång tid innan både appen och webben är uppdaterade med att spåret preparerats.

Här är kartan i helskärmsläge

Spårstatus och preparering

Vi jobbar hårt för att du varje dag ska kunna njuta av fantastiska längdspår och kunna välja bland miltals av härlig åkning. Även i styggvär’*. Vi preparerar efter behov. Vilket ibland är mindre än man tror. För i bra väder, med kylgrader då håller sig spåren fina länge, länge. Och då njuter vi bara.

Så kommer dagarna med styggvär’ (snöfall och vind). Där gör vi en avvägning. Är det lönt att preparera? Kommer det att snöa igen på en gång? Då avvaktar vi. För maskinerna drar en del bränsle och då är det till stor del för miljöns skull vi stannar inne. Att dra ett spår som efter en timme är osynligt? Nope. Markerar vi det som nypistsat, så ska det ju vara nypistsat – inte igensnöat på en gång.

Men sen prepeareras spåren så ofta som det behövs. Men kan inte vara på alla spår samtidigt. Så när det är snöfall och vind, då kan det vara bra att kika i appen när det senast pistades (även om vår nemesis vinden ibland sopar igen spåren DIREKT efter oss). Men, när vädret inte spelar oss ett spratt, vilket ändå är hyffsat sällan, då har du alltid fina spår. Oavsett när de pistades. Det lovar vi dig.