Ny app: upptäck alla våra längdspår

Alla längdspår i appen: Spår & leder i Funäsfjällen

Köp Fjällpass längd, både dagkort och säsongskort, utforska spåren och se när de pistas. I vår nya app Spår & leder i Funäsfjällen hittar du alla våra längdspår samlade. Sortera på område eller längd och se smidigt var du är.

Ladda ner appen i Google Play. Ladda ner appen i Appstore

Så här fungerar appen: kartan, menyn och webbspeglingen

Från karta till lista -> så ser du när det senast preparerades

Appen och webbspeglingen ersätter den tidigare lösningen track4outdoor. Nu syns spårstatus i listan i stället för på kartan. Under menyraden status filtrerar du på preparat idag eller preparerat igår. När våra pistmaskinsförare är ute i spåren och är klara tar det inte lång tid innan både appen och webben är uppdaterade med att spåret preparerats. Inom kort uppdteras appen med att räknar med antal timmar sedan den preparerades. När det inte står något i appen är spåret/leden i bra skick, på väg att bli preparerat eller prepareras just nu.

Välj aktivitet, som exempelvis längdskidor. Då visas spåren, i den blåa menyraden ovan kan du sedan enkelt sortera bland de olika öppna spåren. I listan ser du också extra information som vi i bilden har markerat grönt. 

Listan ger dig fler möjligheter

Listan innehåller betydligt mer information. Den gör att du via kartan enkelt hittar information om leden eller spåren, ser om de är öppna eller stängda (något du även ser på kartan), du hittar svårighetsgrad och kort info om själva leden och som vi nämnt ovan – även status på leden. Du kan även filtrera enligt ovan och se exempelvis: alla lätta spår > i Bruksvallarna > som preparerades idag och sedan välja att visa endast de filtrerade spåren på kartan.

På fjällets premisser

Vi har tagit bort den visuella färgstatusen på spåren och ersatt med tidsangivelse. Vi vill kunna öppna spåren när det är bra åkning. Inte dela upp det i bra och mindre bra spår. Vi jobbar varje dag för att alla spår ska hålla en toppkvalitet, nypreparerat eller inte.

Graderingen gav fel signaler. (Kör, stanna & stopp). Vid bra väderförhållanden kunde ett rött spår fortfarande vara mycket fint och inte behöva prepareras. Likväl som att grön en blåsig dag indikerade bättre åkning än vad det kanske var. Att rätt och slätt tala om när det pistades är rakt på sak. Något vi tror kommer vinna i längden.