Försäsong i Bruksvallarna

Redan den 24 oktober garanterar alltid snösäkra Bruksvallarna 5 kilometer skidåkning i perfekt preparerade spår. De 21 000 kubikmeter sparad sparad snö som läggs ut med fokus att få till fin och varierad åkning som ska lämpa sig både för träning och tävling, för elitåkare likväl som motionärer, barn och ungdom.

Boka stuga/lägenhet Boka hotell/vandrarhem

Bruksvallarnas Elljusspår

Cirka 5 kilometer elbelyst skidåkning delas upp i en enklare yttre slinga som lämpar sig för distansåkning, 9 meter bred med åkning i båda riktningar där spåret bland annat slingrar sig längs med Ljusnan. Den inre slingan startar med en böljande slakmota i etapper upp mot snölagret och har sin avslutning i den tuffa sprintbanan med brantare uppför- och utförsbackar. En väldigt fin bana som bjuder på olika typer av terräng som möjliggör bra träningsmöjligheter. Dessutom är dalgången snösäker och normalt kommer det natursnö i månadsskiftet oktober/november och erbjuder då snabbt upp till 50 km skidåkning.

Tidig start för Mittåkläppsspåret

Kapaciteten för snötillverkning förbättrades avsevärt inför säsongen 2016/17 och i och med att elljusspåret och tävlingsbanan på nedsidan av vägen nu läggs med sparad snö, så räknar man med att ha resterande del av tävlingsbanan och vägen upp mot Mittåkläppsspåret står klar tidigare med kanonsnö. Mittåkläppsspåret är ett av de mest kända i Funäsfjällens spårsystem som bjuder på både utmanande åkning såsom högfjällsupplevelser.

Besök www.bruksvallarna.se för mer information och prisuppgifter