Försäsong i Bruksvallarna

Här börjar säsongen alltid tidigt. Mot slutet av oktober varje år öppnar försäsongen för längdskidåkning – i perfekt preparerade spår. Exakt när beror på vädret. Säsongen 21/22 är försäsongen planerad till den 28 oktober. Då läggs 21 000 kubikmeter sparad sparad snö ut med fokus att få till fin och varierad åkning som ska lämpa sig både för träning och tävling, för elitåkare likväl som motionärer, barn och ungdom. För att få tillgång till spåren köper du försäsongspass.

Boka stuga/lägenhet Boka hotell/vandrarhem

Bruksvallarnas Elljusspår

Cirka 5 kilometer elbelyst skidåkning delas upp i en enklare yttre slinga som lämpar sig för distansåkning, 9 meter bred med åkning i båda riktningar där spåret bland annat slingrar sig längs med Ljusnan. Den inre slingan startar med en böljande slakmota i etapper upp mot snölagret och har sin avslutning i den tuffa sprintbanan med brantare uppför- och utförsbackar. En väldigt fin bana som bjuder på olika typer av terräng som möjliggör bra träningsmöjligheter. Dessutom är dalgången snösäker och normalt kommer det natursnö i månadsskiftet oktober/november och erbjuder då snabbt upp till 50 km skidåkning.

Under försäsongen på lagrad snö (skidstadion) är det inte tillåtet att åka med hund. Så fort det kommer natursnö och vi kan öppna fler spår (efter Bruksvallsloppet oftast) är även hunden välkommen i spåret.

Tidig start för Mittåkläppsspåret

Kapaciteten för snötillverkning förbättrades avsevärt inför säsongen 2016/17 och i och med att elljusspåret och tävlingsbanan på nedsidan av vägen nu läggs med sparad snö, så räknar man med att ha resterande del av tävlingsbanan och vägen upp mot Mittåkläppsspåret står klar tidigare med kanonsnö. Mittåkläppsspåret är ett av de mest kända i Funäsfjällens spårsystem som bjuder på både utmanande åkning såsom högfjällsupplevelser.

Avgift för längdspår 2021/2022

Priserna för försäsong i Bruksvallarna gäller mellan den 28/10 -15/12. Under försäsong gäller avgift även för barn och ungdom mellan 8-15. Under säsong (från den 16/12) är det gratis för alla under 15.

Försäsongspris längd i Bruksvallarna 2021/2022

1 dag 190kr
2 dagar 380kr
3 dagar 570kr
4 dagar 760kr
5 dagar 950kr
6 dagar 1140kr
Säsongskort försäsong: 1500kr
Barn & ungdomar: 50%

 

Du köper just nu försäsongspasset via swish eller utvalda återförsäljare, läs mer om var på Bruksvallarnas hemsida.