Foto: Jocke Lagercrantz

Heliskiing

Om du vill kan du prova på Heliskiing med helikopter upp till någon av de höga topparna i området. Eftersom Funäsfjällen ligger i ett så pass högt beläget område med få bofasta människor, finns det stora chanser till att göra nya förstagångsrepor – hela dagen lång. Ta en guidad offpisttur där du får möjlighet att åka på platser som det aldrig går att hitta på egen hand, eller hika iväg på egen hand och upptäck dina egna favoritställen.

Det är lätt att åka offpist i Funäsfjällen. Faktiskt lättare än på de flesta andra skidorter i Sverige. Det beror dels på att det faller så pass mycket mer snö här än på andra skidorter, men också för att vi i ett tidigt skede tar hänsyn till offpist när vi utvecklar nya skidområden. Därför finns handgjorda rännor med hopp och klippor i brant terräng bland de nya backarna på Funäsdalsberget.

Offpiståkning .

Hika upp på Storkläppen i Tänndalen och åk stora svängar nedför kalfjället eller prova på skogen vid Hamratraversen. I Tänndalen bjuds det på massor av tillfällen för freeride och offpist och de är lätta att hitta. Eftersom liftarna sträcker sig högt över trädgränsen finns alltid massor av möjligheter och nya linjer att välja på – oftast helt orörda.

Fjällnäs Explore

Hos Fjällnäs Explore finner ni guidade turer, lärorika friluftsaktiviteter, intressanta outdoor clinics samt möjligheter att prova på utrustning genom vårt testcenter i Skidboden. Vår ambition är att ge er en exklusiv upplevelse i storslagen natur under alla våra åtta årstider. Fjällnäs Explore utgår ifrån Fjällnäs året om med fasta liksom skräddarsydda aktiviteter för privatpersoner och grupper.Att med egen kraft och energi ta sig upp för fjälltoppar med hjälp av stighudar under skidorna är en upplevelse som ger bestående skidåkarminnen. När dagen är slut kan du konstatera att det är din egen kropp som klarat av att ta dig såväl uppför som nedför varje fjälltopp. Lyckokänslan är total!

Beroende på väder, vind och snöförhållanden så använder vi oss av terräng både i Norge och i Sverige. Vissa dagar är det Vigelpiken som gäller, andra dagar Hamrafjället, Anåfjället, Skarvarna eller Tvervigeln. Då Fjällnäs ligger centralt ur ett skidåkarperspektiv har vi aldrig lång transport för att hitta den bästa skidåkningen för dagen. Välkomna att utforska fjällen med oss!

 

Här kan du boka din heliskitur:
Strapatser