Foto: Jocke Lagercrantz

Heliskiing

Om du vill kan du prova på Heliskiing med helikopter upp till någon av de höga topparna i området. Eftersom Funäsfjällen ligger i ett så pass högt beläget område med få bofasta människor, finns det stora chanser till att göra nya förstagångsrepor – hela dagen lång. Ta en guidad offpisttur där du får möjlighet att åka på platser som det aldrig går att hitta på egen hand, eller hika iväg på egen hand och upptäck dina egna favoritställen.

Det är lätt att åka offpist i Funäsfjällen. Faktiskt lättare än på de flesta andra skidorter i Sverige. Det beror dels på att det faller så pass mycket mer snö här än på andra skidorter, men också för att vi i ett tidigt skede tar hänsyn till offpist när vi utvecklar nya skidområden. Därför finns handgjorda rännor med hopp och klippor i brant terräng bland de nya backarna på Funäsdalsberget.

Offpiståkning i Osthang

I Ramundberget hittar du lättåtkomlig offpiståkning i Osthangs skogspartier. Området mellan Prima och Osthangsbranten är som en stor lekplats när kung Bore har varit framme. Prova också områdena mellan högliftarna i området. Du kommer inte att bli besviken. Skogsområdet kring Skarsliften och Skogsparken är andra guldklimpar som tar dig över klippor och ner genom skogen.

Hika upp på Storkläppen i Tänndalen och åk stora svängar nedför kalfjället eller prova på skogen vid Hamratraversen. I Tänndalen bjuds det på massor av tillfällen för freeride och offpist och de är lätta att hitta. Eftersom liftarna sträcker sig högt över trädgränsen finns alltid massor av möjligheter och nya linjer att välja på – oftast helt orörda.

Här kan du boka din heliskitur:

Kjaergaards skidskola och fjällguider
Fjällsport/Sportmaffian
Strapatser