Foto: Björn Arnemo

Alpint

I Funäsfjällen finns sex skidområden: Tänndalen, Tänndalsvallen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket och Kappruet. Alla har sina unika egenskaper och sin unika inriktning. Det är lätt att få en egen favorit. Med sina höga fjäll, sagolika natur och djupa natursnö är Funäsfjällen ett komplett alpint skidparadis. Lägg till 300 kilometer längdspår så har du en oslagbar kombination.

Skipass

Vårt skipass som vi kallar för Fjällpass gäller för alla alpinanläggningar inom Funäsfjällen. Och självklart kan du få all skidåkning, både alpint och längd, på ett och samma kombipass. Dessutom ingår kvällsskidåkning, natursnö- och upplevelsegaranti, ja till och med gratis skidbuss.  Ett gott råd är att köpa skipass och hyra utrustning samt boka skidskola i god tid så att allt finns på plats när du kommer hit.

Skidskolor

En vanlig uppfattning är att skidskolor bara är för nybörjare. Men det stämmer inte riktigt. I dag kan du lära dig allt om carving, snowboard, telemark, off-pist, freeride eller tävlingsåkning på alla nivåer av våra skidlärare. Privatlektioner eller personliga workshops tillsammans med en skidinstruktör ger en kick oavsett vilken nivå du befinner dig på. Vi har självklart skidskolor för de mindre hjältarna i backarna. Där väntar lek och bus, utveckling och äventyr. Skidskolorna i Funäsfjällen är berömda för sina barnaktiviteter och tillsammans med nya skidkompisar och pedagogiska lärare väntar väntar spännande dagar. Vi har alltifrån skidlekis för 3-åriga debutanter till “svarta” racingskolor eller freeride för de lite större barnen.

Här är våra skidskolor.

Skidbuss

Med skidbussen tar du dig snabbt och enkelt mellan de olika anläggningarna och längdspåren i området. Med giltigt alpint Fjällpass (skipass för alla anläggningar) eller Längdspårknapp åker du fritt och hur mycket du vill. Alla andra kan köpa veckokort, dagskort eller enkel resa.

Läs mer om skidbussen.

Snögaranti

Minst fem nedfarter eller  20 km längdspår ska vara åkbara under säsong. Gäller mellan 1 November och 30 april. Under försäsong 3km spår ( I Bruksvallarna 14/10)

Ramundberget

NÄR MAN HITTAT NÅGOT MAN ÄLSKAR ÄR FÖRÄNDRING LÄSKIGT. MEN VI I RAMUNDBERGET HAR TROTS DETTA EN STÄNDIG STRÄVAN EFTER ATT UTVECKLAS. OCH DET ÄR DÄRFÖR ATT DE TRE STORA NYHETERNA FÖR I ÅR ÄR UTVECKLINGAR AV TRE STARKA KLASSIKER. OSTHANG, KÄLLAREN OCH SOLBRÄNNET. HAR MAN VARIT I RAMUNDBERGET FÖRR, DÅ ÄR DET INTE OMÖJLIGT ATT DESSA TRE ORD GÖR ATT MUNGIPORNA SPONTANT DRAS UPP.

Läs mer

Ännu mer Tänndalen

FJÄLL I ALLA VÄDERSTRECK, GENUINA MÖTEN, LOKAL MAT OCH SKIDÅKNING NÄR DEN ÄR SOM MEST NJUTBAR.
OCH NU BLIR DET BARA MER AV DET GODA!

Läs mer

Snowboard är ingen idrott

DET FINNS DE SOM HÄVDAR PRECIS TVÄRTEMOT OVANSTÅENDE EFTERSOM DET TROTS ALLT TÄVLAS OM MEDALJER I FLERTALET DISCIPLINER VÄRLDEN ÖVER I OLIKA CUPER, VM OCH INTE MINST I OS. MEN SNOWBOARD ÄR ÄNDÅ INTE EN IDROTT, IALLAFALL INTE HÄR I FUNÄSDALEN. HÄR ÄR DET BARA EN LEK UTAN EN TANKE PÅ MEDALJER.

Läs mer