Foto: Emrik Jansson

Alpint

I Funäsfjällen finns sex skidområden: Tänndalen, Tänndalsvallen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket och Kappruet. Alla har sina unika egenskaper och sin unika inriktning. Det är lätt att få en egen favorit. Med sina höga fjäll, sagolika natur och djupa natursnö är Funäsfjällen ett komplett alpint skidparadis. Lägg till 300 kilometer längdspår så har du en oslagbar kombination.

Vårt skipass som vi kallar för Fjällpass gäller för alla alpinanläggningar inom Funäsfjällen. Dessutom ingår kvällsskidåkning, natursnö- och upplevelsegaranti, ja till och med skidbuss.  Ett gott råd är att köpa skipass och hyra utrustning samt boka skidskola i god tid så att allt finns på plats när du kommer hit.

Skidskolor

En vanlig uppfattning är att skidskolor bara är för nybörjare. Men det stämmer inte riktigt. I dag kan du lära dig allt om carving, snowboard, telemark, off-pist, freeride eller tävlingsåkning på alla nivåer av våra skidlärare. Privatlektioner eller personliga workshops tillsammans med en skidinstruktör ger en kick oavsett vilken nivå du befinner dig på. Vi har självklart skidskolor för de mindre hjältarna i backarna. Där väntar lek och bus, utveckling och äventyr. Skidskolorna i Funäsfjällen är berömda för sina barnaktiviteter och tillsammans med nya skidkompisar och pedagogiska lärare väntar väntar spännande dagar. Vi har alltifrån skidlekis för 3-åriga debutanter till ”svarta” racingskolor eller freeride för de lite större barnen.

Skidbuss

Med skidbussen tar du dig snabbt och enkelt mellan de olika anläggningarna och längdspåren i området. Med giltigt alpint Fjällpass (skipass för alla anläggningar) eller Längdspårknapp åker du fritt och hur mycket du vill. Alla andra kan köpa veckokort, dagskort eller enkel resa.

Läs mer om skidbussen.

 

Om olyckan är framme i fjällen

Att vara aktiv har sina risker, och att vara aktiv i fjällen är inget undantag. Ibland är olyckan framme, men det är vi redo för. Anläggningarna har både kunskap och beredskap för att det händer olyckor. Skidpatrullen i sina blå och gula jackor finns alltid tillgängliga när backarna är öppna. Sker olyckor ute på fjället, då står polisen/fjällräddningen även de redo att snabbt komma till undsättning!

Läs mer

Varma vänner i backen

 

Till Funäsfjällen kommer många för magisk skidåkning på både längden och tvären. Man njuter av allt fjällnaturen har att ge och av tiden tillsammans. Men här finns också mängder av lurviga varelser: rävar, myskoxar, björnar, lodjur och till och med ett glatt storögt blåbär.

Läs mer

Tillsammans minskar vi smittspridningen

Det är en annorlunda vinter. Julen brukar vara en högtid där vi samlas nära varandra, en tid vi delar med släkt, vänner och familj.  I år är det som sagt annorlunda. I år gäller det att hålla avstånd, både till de vi älskar och våra medmänniskor. Vi har gjort mycket för att underlätta detta, men vi behöver din hjälp.

Läs mer

Julafton i Funäsfjällen med julbelysning och snö