Ge bort oförglömlig upplevelse i julklapp

Det är fantastiskt att se paketen ligga där under granen, väntandes. Pappret som omsorgsfullt omger överraskningen. Kanske ett glittrigt band och ett rim som pricken över i. Men det kan vara svårt att hitta rätt julklappar, den där gåvan som verkligen dröjer sig kvar och som man bär med sig år efter år. En sak som vi verkligen vet dröjer sig kvar, är upplevelser.

Årets julklapp blev stormköket. Men, det är inte för den lätta konstruktionen, eller smarta variationen som den blev utsedd. Det är för upplevelsen som följer med. Att du varsomhelst i naturen, kan laga din egen mat. Oavsett om det är att koka varm choklad efter ett vinterbad eller krabbelurer på vandringsturer. Det är en julklapp som skapar minnen. Minnen som består, helt okänsliga för trender och slitage.

Därför vill vi tipsa om klappar för livet. Som pirrar, kittlar, lär dig något, att göra tillsammans eller själv. Som lämnar spår och som du bär med dig länge, länge.

Full fart bakom glada hundar

I vinter erbjuder Fjällnäs Camping i samarbete med Schwedenteam möjlighet att åka hundspann. Du får möjligheter att uppleva ett fartfyllt äventyr utan att anstränga dig särskilt mycket, låt hundspannet göra jobbet.  Äventyret tar ungefär en timme och passar för hela familjen.

Surfa i fjällen

Tänk dig att flyga fram över vita vidder istället för vågor. Vinden bär dig framåt. Du surfar både upp och ner för fjälltopparna och får uppleva offpist åkning på riktigt. Du kan färdas många mil på en dag och kommer upptäcka nya platser varje gång. Du kitesurfar med en drake som är kopplad till en sele. På fötterna har du vanliga skidor eller snowboard. När du styr draken i vinden genereras kraft i seglet och du börjar åka framåt. Med drakens hjälp kan du ta dig vart du vill genom att kryssa mot, eller åka med vinden.

Guidebyrån i Tänndalen har tillsammans med KitesurfingSkolan både nybörjarkurser och guidade turer för alla nivåer hela vintern. För bokning, frågor och funderingar, ring Lars-Johan Larsson 072 3415358, Certifierad instruktör.

Bli ett längd-ess

Man behöver inte vara bra för att längdskidor ska vara både härligt och roligt. Ju bättre man blir desto roligare blir det! En perfekt klapp oavsett om du vill bli snabbare, mindre trött, hitta en mer följsam diagonalåkning eller bättre träff i stakningen.

Mikaelas skidskola håller teknikträning i grupp på måndagar under namnet Bruksvallarnas Längdskidskola. Träningen sker såklart utomhus med gott utrymme till varann i grupper om max 7.Alla får personlig feedback och återkoppling, vi utgår från var och ens ambition och förkunskaper. Inga förkunskaper krävs annat än att du åkt längdskidor tidigare.

Det finns även fler skidskolor som hjälper dig på vägen och tar fram den bästa klappen.

Upp på toppar för egen maskin

färdledaren kom tillbakaAtt med egen kraft och energi ta sig upp för fjälltoppar med hjälp av stighudar under skidorna är en upplevelse som ger bestående skidåkarminnen. När dagen är slut kan du konstatera att det är din egen kropp som klarat av att ta dig såväl uppför som nedför varje fjälltopp. Lyckokänslan är total!

Följ med på en topptur där alla nivåer är välkomna. Dagen präglas av härlig skidåkning, fin naturupplevelse samt många lärdomar kring snö, teknik och säkerhet. Våra turer leds alltid av en examinerad fjälledare samt lavintekniker.

I april kan du även följa med på en expedition på skidor till Helags och skarsfjället tillsammans med Fjällnäs Explore!

Det finns såklart fler äventyr och upplevelser att ge bort i present! Botanisera under https://boka.funasfjallen.se/ eller hitta på ditt eget äventyr!

Ps. Du kan ocksp köpa ett presenkort som går att lösa in på vår webb, en enkelbiljett till äventyret!