Fars dag, pappa med barn i Bruksvallarna

Fjällkärlek till världens bästa pappor!

Foto: Emrik Jansson

Många firar vi fars dag med buller och bång eller stillhet och presenter. Den bästa presenten finns ju redan, i det att få vara pappa. Med det finns ju också en stor glädje i att ge bort något. Det behöver inte kosta, utan kan vara en upplevelse. Eller så får det kosta. Så det tipsar vi också om. Här kommer våra bästa farsdagspresenter helt enkelt.

Foto: Jocke Lagercrantz

En tur tillsammans

Vad är väl mysigare än att packa gofikat och långsamt få lunka tillsammans i tystnaden – eller med goda samtal? Inte mycket. Fjället förbereder sig för vinter men med en bra skaljacka, rejäla skor och varmt kaffe blir även senhöstvandringen magisk. Ett tillfälle att få lite egentid med sin far och njuta av tiden tillsammans. Är ni här i Funäsfjällen föreslår vi att ni tar en tur till Anderssjöåfallet och tänker på hur mäktig naturen är. Och hur mäktigt och stort det är att just nu har varann.

Kanske är ni inte i fjällen? Då föreslår vi istället att ni tar med kaffepannan och gör kokkaffe över öppen sprakande eld, och kanske steker en kolbulle med extra mycket sidfläsk i. En smak av fjällen och kärlek.

Foto: Tännäs Fiskecentrum

Vägen till pappas hjärta

Vi brukar säga att vägen till hjärtat går via riksväg 84. Men där är vi såklart partiska. En annan väg som är mer känd går via magen. En väg där båda dessa korsas är på Fjällkällans kök och Brasserie Kerstin där de har speciella Fars-dag menyer.

Hur gott låter inte det här:

  • Förrätt: Whiskeygravad rencarpaccio
  • Varmrätt: Älgytterfilé, potatiskroketter och skysås
  • Dessert: Mascarponefyllt rullrån med blåbärssorbet

Eller:

  • Förrätt: Toast skagen på smörstekt bröd
  • Huvudrätt: Älg-entrecôte med tryffelbearnaise
  • Dessert: Crème Brûlée med råröda hjortron

Foto: Jocke Lagercrantz

Boka gärna I förväg på Fjällkällan eller hos Brasserie Kerstin! Och är ni inte här på fars dag just, se till att boka ett besök under vintern. På dem eller någon av alla andra fantastiska fjällrestauranger. De har alltid tre snöstjärnor i vår bok och är väl värda en omväg!

En liten present i hemmets stillhet

Kanske är din pappa en pappa som inte gillar det stora firandet, men njuter av lite uppmärksamhet smyg. Då är ju presenter perfekt. Hos Sportstugan är det just nu 20% på herrskjortor. Hos Trolltrumman finns det superfina läderarmband och Julia på Hill-side guidar dig till personliga presenter. Likaså Ellika på Flava. Är din pappa skoterintresserad? Då hittar du de bästa presenterna hos motor och fritid. Kanske är presenten bara ett besök där för att få klämma och känna på den senaste säsongens skotrar. (Att köpa än är väl lite väl dyrt, men drömma är gratis).

Vi har egentligen hur många tips som helst, dessa är bara ett urval. Så fira som du vill. Med buller och bång, upplevelser och mys. En dag med extra kärlek till alla pappor. ❤️