Foto: Mikael Nilsson

Tännäs – en levande vildmarksby


Boka stuga/lägenhet Boka hotell/vandrarhem

Service och handel Aktiviteter i Tännäs


Välkommen till en genuin och levande vildmarksby med utrymme för både aktiviteter och avkoppling. I Tännäs finns någonting att göra såväl sommar som vinter. Sommartid har du närheten till Rogens naturreservat som erbjuder fina möjligheter för vandring och paddling. Tännäs är också ett mecka för fritidsfiske och erbjuder landets bästa harrvatten. Förutom harr och andra fiskar lever de fridlysta urtidsdjuren myskoxarna i Tännäs. Här finns även Härjedalens Myskoxcentrum som erbjuder guidade turer dagligen året runt. Boka en tur här.

Tännäskröket

Den alpina anläggningen Tännäskröket  står här i centrum vintertid, med designritade fjällhus mitt i backen. Skidor åker du
på K1 och K2, två toppar i både nord- och sydläge. Tännäskröket är en dold pärla med varierad och rolig terräng för utförsåkning i alla svårighetsgrader. Den pittoreska skidanläggningen lockar alltifrån barnfamiljer till offpiståkare. Mitt i anläggningen ligger den nya centrumbyggnaden med välkända och omtalade restaurang Àrran. Här förädlas mat i hög klass på ekologiska råvaror från trakten. En trappa upp finns en samlingslokal med möjlighet till allt från yoga till konferens och bröllop.

[youtube]https://youtu.be/ctdJAe5fn-g[/youtube]

En liten bit av Frankrike på fyra hjul

En foodtruck från vilken man kan köpa crêpes och franska ostar rullar omkring Funäsfjällen. ”Lilla Frankrike” drivs av paret Alessiane Durand och Franck Jacquot och kombinerar det bästa från Härjedalen och Frankrike.

Läs mer

Emilia Dahlgren skoterdrottningen från orten

”NÄR JAG BLEV 16 ÅR TOG JAG ETT PROVA-PÅ-ÅR OCH TYCKTE DET VAR JÄTTEKUL. SEN VAR JAG FAST I SPORTEN”, SÄGER EMILIA.

Läs mer

Emilia Dahlgren

Storheten i det lilla

DET ÄR OFTA LÄTT ATT STIRRA SIG BLIND PÅ SKIDANLÄGGNINGARS STORLEK SOM ETT SÄTT ATT MÄTA KVALITET. SVENSKA SKIDANLÄGGNINGAR HÄVDAR SIG GÄRNA ATT SKRIKA UT ANTAL NEDFARTER. MEN VI VURMAR FÖR STORHETEN I DET LILLA. VI VET ATT STÖRST INTE ALLTID BEHÖVER BETYDA BÄST.

Läs mer

Storheten i det lilla