bo i Fjällnäs
Foto: Johan Bjelke

Bo i Fjällnäs (820 möh)

Du har kommit till den svenska fjällturismens vagga. Redan 1882 kom de första turisterna till Fjällnäs och alltsedan dess har de kommit tillbaka. Många har stannat kvar.


Boka stuga/lägenhet Boka hotell 

Det händer i Fjällnäs Aktiviteter i Fjällnäs


Fjällnäs ligger 820 meter över havet och luften är nästintill kliniskt ren. Det vittnar all skägglav om på de små fjällbjörkarna. Byn är vackert belägen med goda möjligheter till längd- och turskidåkning. När Fjällnäs första besökare anlände 1882 lockade det rena, orörda och vackra – samma sak gäller än i dag.

I Fjällnäs bor du i dalgången eller på fjällsluttningen med de norska gränsfjällen i fonden. Du har nära till Nordic Ski Centers preparerade spår och de rösade fjällederna. Vill man ha fart och backar ligger Tänndalens alpina anläggning endast tre kilometer bort.

Bo i Fjällnäs

Att bo i Fjällnäs är som att komma ut i vildmarken på riktigt. Du bor högt ovan trädgränsen med vacker utsikt över högfjällen. Det som kännetecknar Fjällnäs är främst Fjällnäs Est. 1882, Sveriges äldsta högfjällshotell och det var här turismen satte sitt avstamp då man välkomnade de första gästerna. Då var det en mötesplats och besöksmål för internationella celebriteter och svenska kungligheter i strävan att inandas frisk och ren luft och uppleva fjällvärldens storslagna skönhet. Och det lever kvar än idag, den friska och klara luften och storslagenheten man möts av i byn. I Fjällnäs finns även ett stort utbud stugor att välja mellan.

En romantisk oas i hjärtat av Funäsfjällen

Condé Nast Traveler, ett av världens mest lästa resemagasin, utnämnde nyligen Fjällnäs Est. 1882 till en av världens mest romantiska platser i världen, före resmål som Seychellerna, Antigua och Zanzibar.

Läs mer

Den femte årstiden

ETT SVAGT OCH VÄLBEKANT LJUD HÖRS NÄR SKIDORNA GLIDER FRAM I DET NYPISTADE SPÅRET. DEN FEMTE ÅRSTIDEN ÄR HÄR.

Läs mer

Den femte årstiden

Färdledaren kom tillbaka

FÖRMODLIGEN VAR DEN FRÄMSTA UTMANINGEN ATT FÅ MED STAMGÄSTERNA UT. DE SOM REDAN VARIT PÅ TOPPEN AV SKARSFJÄLLET, SOM TOPPAT STORVIGELN I OVÄDER. DE SOM HITTAR TILL RUTSTÖTEN OCH HAR KOLL PÅ SNÖN VID SKARVARNA. FJÄLLRÄVARNA MED TYGMÄRKEN PÅ RYGGSÄCKEN SOM VITTNAR OM TIDIGARE STRAPATSER. VART TOG FÄRDLEDAREN VÄGEN?

Läs mer

färdledaren kom tillbaka