Foto: Björn Arnemo

Längdskidparadiset Bruksvallarna


Boka stuga/lägenhet  Boka hotell/vandrarhem

Service och handel  Aktiviteter i Bruksvallarna  Ät gott  i Bruksvallarna


Kanske världens minsta världskända by? Bruksvallarna är byn som andas längdskidåkning, och som gjort det i generationer. Här samsas världseliten med nybörjare, turåkare, vasaloppsåkare på det vita guldet. Bruksvallarna är en starkt växande by med en djup förankring i längdåkningssporten. Här har du nära till de preparerade spåren i Nordic Ski Center och de rösade fjällederna. Alpin åkning finns nio kilometer bort i Ramundberget. I Bruksvallarna finns flera hotell, stugbyar och mängder med privata stugor. Fler och fler väljer dessutom att bygga nytt här.

Liten by med stora event

Det Bruksvallarna kanske är mest känt för är Bruksvallsloppet som är Sverigepremiär och första längdtävlingen för eliten på säsongen. Likväl som att Bruksvallarna öppnar upp längdsäsongen så avslutas den även här med en av Sveriges största skidtävlingar, Fjälltopploppet. En fyra dagars tävling i Bruksvallarna/Ramundberget med inslag som SM i teamsprint, 100m Supersprint, Stora & Lilla Fjälltopploppet och Knallcrossen. En tävlingshelg för såväl elit, barn och ungdom som motionär. Vi räknar med 2000 starter under helgen.

Sveriges tidigaste säsongsstart i Bruksvallarna

I Bruksvallarna är du garanterad skidåkning redan från mitten av oktober. Tack vare att man sparar 21 000 kubikmeter snö under sommaren kan den läggas ut och prepareras tidigt. 5 kilometers fin skidåkning  garanteras från 13 oktober 2018.

Bruksvallarna är en riktig fjällpärla där du har nära till många aktiviteter som gör vistelsen till en oförglömlig upplevelse.

[youtube width=”640″ height=”360″]https://youtu.be/e8_MvqVTDDY[/youtube]

Magnus är fjärde generationens hotell-vd

På hotell Bruksvallsliden är det familjen Myhr som styr.
– 
Det är ett privilegium att ha släkten omkring sig på dagarna, säger Magnus Myhr, som för två år sedan tog över ledningen för det legendariska hotellet efter sina föräldrar.

Läs mer

Den femte årstiden

ETT SVAGT OCH VÄLBEKANT LJUD HÖRS NÄR SKIDORNA GLIDER FRAM I DET NYPISTADE SPÅRET. DEN FEMTE ÅRSTIDEN ÄR HÄR.

Läs mer

Den femte årstiden

Skidkung Med hjärta för Bruksvallarna

DET ÄR I MITTEN AV JANUARI OCH SKIDKUNGEN JOHAN OLSSON STRÄCKER UT PÅ MITTÅKLÄPPSSPÅRET
OVANFÖR DEN LILLA FJÄLLBYN. ETT HEMMA-VM I FALUN ÄR BARA NÅGRA VECKOR BORT OCH FÖR
JOHAN ÄR DET ÅTER IGEN EN KAMP MOT KLOCKAN FÖR ATT HITTA EN FORM SOM KAN TA HONOM HELA
VÄGEN TILL EN VM-MEDALJ PÅ HEMMAPLAN

Läs mer