Smaka på fjällen

Det är lätt att bli kär i Funäsfjällen. Speciellt om du tycker om både skidåkning, lokal gourmetmat med närproducerade råvaror av högsta kvalitet och viner av god klass. Lake, hjortron, älg, lingon, ren, röding och harr. Naturens skatter utgör grunden för maten i Funäsfjällen. Fjällen, det vackra och det vilda präglar menyerna. Våra krögare förvaltar och förädlar alla råvaror till rustika luncher och spektakulära middagar. Självklart finns det många restauranger, caféer & våffelstugor. Välkommen till oss, smaka på fjällen och njut.

Magnus är fjärde generationens hotell-vd

På hotell Bruksvallsliden är det familjen Myhr som styr.
– 
Det är ett privilegium att ha släkten omkring sig på dagarna, säger Magnus Myhr, som för två år sedan tog över ledningen för det legendariska hotellet efter sina föräldrar.

Läs mer

Andrea återuppväckte gammelmorfars bageri

Erik Jonsson lade ner sitt bageri Jonssons Konditori & Bageri i Funäsdalen för över 50 år sedan, men barnbarnsbarnet Andrea Skott Dahlgren startade ett nytt i samma lokaler – och med nästan samma namn.
– 
Det kommer fortfarande in gäster som minns hur det var på gammelmorfars tid, säger hon.

Läs mer

Emil och Rasmus tog familjekrogen till nya höjder

Två egensinniga och kvalitetsmedvetna bröder har gjort den familjeägda restaurangen Skoogs Krog och Logi i Funäsdalen till ett smakparadis med fokus på hållbarhet och lokala råvaror.
– 
Det viktiga är inte att vi finns med i White Guide, utan att gästerna är nöjda, säger kökschefen Emil Bertilsson.

Läs mer