Smaka på fjällen

Det är lätt att bli kär i Funäsfjällen. Speciellt om du tycker om både skidåkning, lokal gourmetmat med närproducerade råvaror av högsta kvalitet och viner av god klass. Lake, hjortron, älg, lingon, ren, röding och harr. Naturens skatter utgör grunden för maten i Funäsfjällen. Fjällen, det vackra och det vilda präglar menyerna. Våra krögare förvaltar och förädlar alla råvaror till rustika luncher och spektakulära middagar. Självklart finns det många restauranger, caféer & våffelstugor. Välkommen till oss, smaka på fjällen och njut.

Lake, hjortron, älg, lingon, ren, röding och harr. Naturens skatter utgör grunden för maten i Funäsfjällen. Fjällen, det vackra och det vilda präglar menyerna. Våra krögare förvaltar och förädlar alla råvaror till rustika luncher och spektakulära middagar.
Självklart finns det många restauranger, caféer & våffelstugor. Välkommen till oss, smaka på fjällen och njut.

Caféer
Restauranger
Våffelstugor

 

 

Om olyckan är framme i fjällen

Att vara aktiv har sina risker, och att vara aktiv i fjällen är inget undantag. Ibland är olyckan framme, men det är vi redo för. Anläggningarna har både kunskap och beredskap för att det händer olyckor. Skidpatrullen i sina blå och gula jackor finns alltid tillgängliga när backarna är öppna. Sker olyckor ute på fjället, då står polisen/fjällräddningen även de redo att snabbt komma till undsättning!

Läs mer

Rektun mat – när måltiden blir en upplevelse

Jag tror inte det är en slump att en av världens mest kända och uppskattade restaurangupplevelser Fäviken låg i en ”lada” i de svenska fjällen. En måltidsupplevelse med extra allt behöver inte bara vara guldkantad. Det kanske viktigaste kommer med de gröna skogarna och naturen. Och arvet som bor däri.

Läs mer

Fjällbäcken Lodge i solnedgång

Varma vänner i backen

 

Till Funäsfjällen kommer många för magisk skidåkning på både längden och tvären. Man njuter av allt fjällnaturen har att ge och av tiden tillsammans. Men här finns också mängder av lurviga varelser: rävar, myskoxar, björnar, lodjur och till och med ett glatt storögt blåbär.

Läs mer