Smaka på fjällen

Det är lätt att bli kär i Funäsfjällen. Speciellt om du tycker om både skidåkning, lokal gourmetmat med närproducerade råvaror av högsta kvalitet och viner av god klass. Lake, hjortron, älg, lingon, ren, röding och harr. Naturens skatter utgör grunden för maten i Funäsfjällen. Fjällen, det vackra och det vilda präglar menyerna. Våra krögare förvaltar och förädlar alla råvaror till rustika luncher och spektakulära middagar. Självklart finns det många restauranger, caféer & våffelstugor. Välkommen till oss, smaka på fjällen och njut.

Lake, hjortron, älg, lingon, ren, röding och harr. Naturens skatter utgör grunden för maten i Funäsfjällen. Fjällen, det vackra och det vilda präglar menyerna. Våra krögare förvaltar och förädlar alla råvaror till rustika luncher och spektakulära middagar.
Självklart finns det många restauranger, caféer & våffelstugor. Välkommen till oss, smaka på fjällen och njut.

Caféer
Restauranger
Våffelstugor

 

 

Vakna i vaken!

Pigg, lätt, glad – och mindre frusen. Vinterbadarna har blivit Funäsdalens stora snackis. Och badentusiasterna är eniga: man mår gott av ett riktigt kallt bad!

Läs mer

Välkommen hem till Forbonden

När man kliver in i Forbondens värme möts man av en fantastisk doft av nybakade bullar. Just nu är allt tyst och lugnt. Vid smygpremiären under höstlovshelgen var det dock andra bullar. Det kom 800 fikasugna besökare för att upptäcka ”nya Forbonden”. Kanske en försmak på vad de fem damerna som driver restaurangen har att vänta inför säsongsstarten den 20 december. 

Läs mer

Andrea återuppväckte gammelmorfars bageri

Erik Jonsson lade ner sitt bageri Jonssons Konditori & Bageri i Funäsdalen för över 50 år sedan, men barnbarnsbarnet Andrea Skott Dahlgren startade ett nytt i samma lokaler – och med nästan samma namn.
– 
Det kommer fortfarande in gäster som minns hur det var på gammelmorfars tid, säger hon.

Läs mer