Smaka på fjällen

Det är lätt att bli kär i Funäsfjällen. Speciellt om du tycker om både skidåkning, lokal gourmetmat med närproducerade råvaror av högsta kvalitet och viner av god klass. Lake, hjortron, älg, lingon, ren, röding och harr. Naturens skatter utgör grunden för maten i Funäsfjällen. Fjällen, det vackra och det vilda präglar menyerna. Våra krögare förvaltar och förädlar alla råvaror till rustika luncher och spektakulära middagar. Självklart finns det många restauranger, caféer & våffelstugor. Välkommen till oss, smaka på fjällen och njut.

Lake, hjortron, älg, lingon, ren, röding och harr. Naturens skatter utgör grunden för maten i Funäsfjällen. Fjällen, det vackra och det vilda präglar menyerna. Våra krögare förvaltar och förädlar alla råvaror till rustika luncher och spektakulära middagar.
Självklart finns det många restauranger, caféer & våffelstugor. Välkommen till oss, smaka på fjällen och njut.

Caféer
Restauranger
Våffelstugor

 

 

Varma vänner i backen

 

Till Funäsfjällen kommer många för magisk skidåkning på både längden och tvären. Man njuter av allt fjällnaturen har att ge och av tiden tillsammans. Men här finns också mängder av lurviga varelser: rävar, myskoxar, björnar, lodjur och till och med ett glatt storögt blåbär.

Läs mer

Bli en riktig glidare i vår

 

Ute på tur gäller det att hålla humöret uppe. Tips nummer ett är att alltid ha lite fika som choklad eller en sportbar med dig. Men ibland är det annat som påverkar: Dåligt glid. Bakhalt. Humörsänkare vilken soldag som helst. Men investerar du lite tid i fästet och glidet, så kan du spara massor av energi.

 

Läs mer

Njutåkning på längden

Påsken och vårvintern är en perfekt tid att upptäcka fjället på längden. Och få ställen är bättre för en härlig fjälltur än Funäsfjällen. Här finns ett helt unikt spårsystem där du kan njuta av uppåt 30 mil fantastiska spår. Fjällguiden och funäsbon Louise Östberg ger sina bästa tips för en lyckad dag på längs.

Läs mer