Smaka på fjällen

Det är lätt att bli kär i Funäsfjällen. Speciellt om du tycker om både skidåkning, lokal gourmetmat med närproducerade råvaror av högsta kvalitet och viner av god klass. Lake, hjortron, älg, lingon, ren, röding och harr. Naturens skatter utgör grunden för maten i Funäsfjällen. Fjällen, det vackra och det vilda präglar menyerna. Våra krögare förvaltar och förädlar alla råvaror till rustika luncher och spektakulära middagar. Självklart finns det många restauranger, caféer & våffelstugor. Välkommen till oss, smaka på fjällen och njut.

Krögardrömmar – med kärlek för livets goda

Från Danmark, via Skåne och vidare till Härjedalen. Thomas Busch tog med sig kärleken till livets goda när han öppnade restaurangen Smak Kompaniet i Bruksvallarna i början av säsongen.

Läs mer

Mikaelas Skidskola tipsar – bli en bättre längdskidåkare

En av områdets mest kända och skidad av varje svensk elitåkare. Det finns få vägar som bringar så många minnen och känslor. Låt oss börja med en historia därifrån.

Läs mer

Eliten på plats – 5 frågor till Stina Nilsson

Sedan 1977 har eliten valt att åka till Funäsfjällen för att kicka igång vintersäsongen på riktig snö. Och i år är inget undantag. Här ska både herr- och dameliten med kända namn som Kalla, Stina Nilsson, och Ida Ingemarsdotter slipa på formen inför vinterns tävlingar. För OS-mästarinnan Stina Nilsson är Ramundberget i Funäsfjällen en välbekant arena.

Läs mer