Tänndalen

Älskat av skidåkare

"TÄNNDALEN - ETT STÄLLE FÖR RIKTIGA SKIDÅKARE"

Så brukar det låta när vi ska förklara vad som är utmärkande för Tänndalen. Att vara en fjällby som lockar riktigt skidintresserade människor, det är vår drivkraft. Och det är tufft att leva upp till. Riktiga skidåkare har nämligen höga krav. De vill ha mycket snö, krispig kyla, mil efter mil av hårda, torra skidspår, ordentlig fallhöjd, roliga backar och utmanande offpist.
Och eftersom skidåkarna återkommer till Tänndalen år efter år antar vi att det är en önskelista som vi kan matcha. Om önskelistan innehåller hippa krogar, shopping, champagneklibbiga nattklubbar och snobbiga servitörer? Nej, faktiskt inte.
Givetvis kan du njuta av god mat och mysiga restauranger även i Tänndalen. Afterski med livemusik har vi också. Men det har visat sig att riktig vinter, pistnära boende, ändlösa fjällvidder och massor av liftar och nedfarter är snäppet intressantare. Om du frågar riktiga skidåkare alltså. Riktiga skidåkare är idag inte begränsade av släta nedfarter och pudersnön mellan backarna, utan ser hela fjällets fulla potential. Längdskidåkning i dal och på fjäll, turskidåkning och toppturer påorörda fjällsluttningar växer i högt tempo.

Guidebyrån i Tänndalen

Det är här Guidebyrån kommer in i bilden. Guidebyrån andas riktig skidåkning och består av människor från trakten. Guidebyrån kan sin snö och sina fjäll och delar med sig av upplevelser utöver det vanliga. För Guidebyrån är skidområdets liftar och pister bara en del av hela den närliggande fjällvärlden med toppar och orörda skogsområden. Oavsett om du vill testa din förmåga eller bara ha tips om en lagom utmanande familjetur kan Guidebyrån vara till din tjänst. Boka ditt nästa fjälläventyr på tanndalen.com eller besök oss i Tänndalen Sportshop.

Guidebyråns mest populära aktiviteter vinter
1. Topptur Svansjökläppen.
2. Snöskor på kammarna runt Svansjön.
3. Turskidåkning vid norska gränsen.
4. Liftburen offpist.
5. Topptur Skarvarna.

Text: Tänndalen