tännäs
Foto: Janne Ericsson

Tännäs

Välkommen till Tännäs, en genuin och levande vildmarksby med utrymme för både aktiviteter och avkoppling. Här finns mycket att göra såväl sommar som vinter. Sommartid har du närheten till Rogens naturreservat som erbjuder fina möjligheter för vandring och paddling. Byn är också ett mecka för fritidsfiske och erbjuder landets bästa harrvatten. Förutom harr och andra fiskar lever de fridlysta urtidsdjuren myskoxarna här. Den alpina anläggningen Tännäskröket  står här i centrum vintertid, med designritade fjällhus mitt i backen. Mitt i anläggningen ligger den nya centrumbyggnaden med välkända och omtalade restaurang Àrran. Här förädlas mat i hög klass på ekologiska råvaror från trakten. En trappa upp finns en samlingslokal med möjlighet till allt från yoga till konferens och bröllop.

Boka stuga/lägenhet Boka hotell/vandrarhem Service och handel Aktiviteter 

Tännäs Myskoxcentrum

I Tännäs finns Härjedalens Myskoxcentrum. Här finns ett hägn med myskoxar. Hägnets syfte är dels att bevara den vilda stammen som vandrar fritt över fjällen i Västra Härjedalen men även att hjälpa djurparker med nytt blod, skapa ett trevligt besöksmål och att bedriva forskning. Varje dag året om erbjuds guidade turer där man får ta del av myskoxens anrika historia och även se dem från nära håll Boka en tur här. En perfekt tur som passar hela familjen.

Härjebrygg

Mitt i byn ligger Sveriges högst belägna ölbryggeri, Härjebrygg. Arbetet med att färdigställa det nya bryggeriet påbörjades under hösten 2016 och är i dag i produktion. Kapaciteten på bryggeriet har en årsproduktion om ca 200.000 liter öl. Anläggningen är även anpassad för att kunna producera cider, vatten och andra kolsyrade produkter.

Tännäs är även en bra utgångspunkt för både vandring och cykling. En favorittur till fots är Guldtur 21 – Käringsjön. En lätt vandring i ett småskuret landskap med sjöar och skog som leder till Rogen. Vill du hellre uppleva byn på hjul rekommenderar vi cykeltur 36 – Tännäs fiskecentrum – Käringssjön.