Hur vill du bo
Foto: Jocke Lagercrantz

Hyr ut ditt boende tillsammans med oss

Har du en stuga eller lägenhet i Funäsfjällen kan du hyra ut den genom oss. Ett av de ben vi står på inom destinationsbolaget är nämligen just förmedling av semesterboenden. Och vi hjälper dig hela vägen, från att prissätta till förmedling, marknadsföring och administration. Du ”spärrar” eller bokar enkelt de veckor du själv vill bo där, resten tar vi hand om! ( Eller ja, med lite hjälp från bland annat någon av våra stugvärdar.)

 

Varför hyra ut?

Förutom att tjäna pengar när du ändå inte använder stugan, bidrar det i sig till en bättre ekonomi för hela bygden då vi lever på turismen och gästnätter. En bonus av det hela är också att värdet på bostaden och marken höjs i takt med att området utvecklas. Win-win.

Enkelt, tryggt och smidigt att hyra ut

Vi hanterar bokningarna, är ansvarig för bokningsvillkor (lagar, föreskrifter och etiska regler) och ser till att dessa efterföljs.

Vi har nära kontakt med både dig och gästen. Tillsammans med stugvärdar (som eget avtal sluts med) ser vi till att nyckelhantering går smidigt till (om det behovs) samt att slutstäd och liknande efterlevs. Vi finns dessutom på plats och är behjälpliga med de frågor som kan uppkomma. Allt från var sopor ska lämnas till vilken cykelled som absolut inte får missas.

Hyr ut redan idag

Vi ser att efterfrågan ökar på boenden, både för stugor och lägenheter. Så är du intresserad, tveka inte att höra av dig idag.

Inför uthyrningen

När du beslutat att du vill hyra ditt boende, träffas vi och tillsammans går vi igenom bostaden. Vi kollar hur det ser ut och inspekterar alla faciliteter. Därefter lämnar vi förslag på en prisbild – vad vår erfarenhet säger är rätt förmedlingspris och ett förmedlingsavtal. Godkänns det fotograferar vi invändigt och utvändigt, tar fram en inspirerande text som speglar din bostad och lägger vi upp den för uthyrning på vår web. Sen är det bara att vänta på att bokningarna trillar in.

 

Visste du att: Som stugägare följer du enkelt uthyrningen av din stuga eller lägenhet via en egen inloggning i våra kanaler. Du kan med andra ord se i realtid hur det bokas på, och även som lägga in när du själv vill använda stugan. Såklart kan du också alltid ringa oss om du har frågor eller funderingar!

Vikten av en kunnig stugvärd

För att uthyrningen ska gå så smidigt som möjligt och vara kvalitetssäkrad så skriver man också alltid ett avtal med en stugvärd. De är nämligen ovärderliga i arbetet. De sköter det praktiska kring uthyrningen och ser till att stugan eller lägenheten alltid är i toppskick.Vi samarbetar med flera olika stugvärdar i Funäsfjällen och hjälper dig även i denna kontakt!

Vi marknadsför ditt boende

Genom att hyra ut via oss marknadsförs ditt boende i våra marknadsförings- och försäljningskanaler. Det ger just ditt boende bra synlighet och gör att du når gästerna när de är redo att boka. Förutom att synas i Funäsfjällens onlinebokning och säljs boenden även via vår gästservice på mail och telefon.

Förmåner och rabatter

Kopplat till Uthyrningsavtalet finns vissa förmåner, som bra rabatter på våra bokningsbara produkter som liftkort och spårknapp. Vi håller även stugägarträffar 1-2 gånger per år för att du som ägare ska unna få del av matnyttig information och inspiration.

Att hyra ut genom oss bidrar till hela Funäsfjällen

Bostadsförmedling är som vi nämnde ett av de ben vi står på, andra ben är marknadsföring av vårt område (få gäster att hitta hit), affärs- och turismutveckling (hjälpa medlemmar att växa) och platsutveckling (få vårt områdes natur och kultur att blomstra.) Där allt vi gör i slutändan syftar till en välmående fjällvärld, inta bara för oss utan också våra barn och barnbarn.

 

Förmedlingsavtalet
Vill du veta mer?

Ta del av vårt Uthyrningskontrakt genom att kontakta Marie Berggren:

[email protected]

Telefon: 0684-155 83