Ramundberget
Foto: Anders Robertsson

Ramundberget

Ramundberget är byn vid vägs ände. Redan 1936 fattade man tycke för denna gemytliga fjällby, då de första gästerna knackade på. Sedan dess har mycket skett. En turistort har etablerats, men allt har skett med hjärta och kärlek för litenheten och personligheten gör sig fortfarande lika påmind dom då. Med naturen i fokus finns här oändliga möjligheter för vandring, cykling, golf och annat som hör sommarfjällen till. Ljusnan ringlar genom byn och man träffar (på gott och ont) på den flera gånger under en golfrunda på den utmanande 9-hållsbanan.

Boka stuga/lägenhet Boka hotell/vandrarhem

Det händer Aktiviteter Service och handel


På hotellet erbjuds du förutom boendemöjligheter en restaurang Mor Britas som serverar både lunch och middag. På hotellets undervåning finns Källar´n. En äventyrsvärld för de yngre gäster. Här kan du bland annat hälsa på i Mickelinas gryt, kliva in i Chrilles pistmaskinsgarage och leka och uppleva allt vad Ramundberget erbjuder i miniatyr.

Vandra i Ramundberget

Ramundberget är en utmärkt utgångspunkt för många av våra Guldturer. Ta en tur till Tväråfallet och bada i fjällets egna jacuzzi, eller en tur till gruvorna där du möts av historia som tar dig tillbak till 1700-talet och avsluta vid Djupdalsvallens våffelbruk för en välförtjänt våffla. Ta Fjällgårdsbanan upp och starta turen från högfjället eller vandra ner genom Mickelinas äventyrsskog. Vill du hellre uppleva Ramundberget från cykelsadeln så finns många vägar och stigar att rulla på. Vill du ha dig en utmaning utöver det vanliga föreslår vi att du cyklar bort till Bruksvallarna och tar dig upp på led 3 – Djupdalsvallen – Sätervägen som inleds med en tuff stigning längs Mittåkläppsvägen som belönas med fantastiska vyer över Mittåkläppen, Helags och utmanande cykling längs Viteggen med Mittån ringlandes bredvid. Avslutas bäst med en våffla vid Djupdalsvallen innan du rullar ner mot Ramundberget igen.

I Ramundberget finns flera boendealternativ såsom stugor, hotell, vandrarhem och lägenheter.