Ljusnedal
Foto: Anders Robertsson

Ljusnedal

Ljusnedal är en genuin by med öppet landskap och betande djur i en kulturhistorisk spännande miljö. Här finns ett levande bruksområde som erbjuder boende i ett flertal stugbyar och privata stugor men även fjällhotellet Gyllene Bocken som erbjuder hotellrum och lägenheter. Här har du nära till högklassigt fiske, golf, vandring och cykling. Byn ligger vackert inbäddat med vackra Anåfjället och Funäsdalsberget i fonden.

Boka stuga/lägenhet Boka hotell/vandrarhem

Service och handel Det händer


Höghöjdsgolf i Ljusnedal

I Ljusnedal ligger Sveriges äldsta fjällgolfbana. Vackert inbäddat bland fjällen slingrar sig 18 hål utmed Ljusnedalssjön och dess omliggande natur. Trots närheten till fjällen där klimatet inte är det mest fördelaktiga har man här lyckats skapa en högklassig bana. Att den stått som värd för den svenska golftouren gångerna två är bara det ett bevis på att grundaren Sven Arnell lyckades med sitt banbyggande. Banan rankas av tidningen Golf Digest till den bästa i Jämtlands län tillsammans med Östersund-Frösö GK, vilket även det säger en del.

Layouten på golfbanan är varierande. Skog, park och seasidehål blandas i en härlig mix. Du som är erfaren får en rejäl utmaning genom kraven på taktiskt tänkande, träffsäkerhet men även möjligheten att få eagleputtar om du slår långt och vågar lite. Du som är nybörjare blir inte heller besviken, hålen är inte alltför långa. Och vyerna längs seasidehålen längs med Ljusnedalssjön är närmast sagolika. Samtidigt som du blickar ut över dessa underbara vyer, står du stabilt på fina greener och fairways. Svensk Golfs beskrivning säger nog allt: ”Banan är inte vacker, den är helt bedårande”.