Spa I fjällen
Foto: Människor som njuter på spa i fjällen, Funäsfjällen

Spa i fjällen

Spa är ju alltid underbart, men vi skulle nog säga att spa i fjällen har det där lilla extra. Att sitta i en bubbelpool och spana mot fjälltoppar, i solnedgång eller under stjärnklar himmel är liksom en större upplevelse.  Kan man säga att tystanden är lite tystare, lugnet lite lugnare och återhämtningen mer effektiv? Det kan man. Vi har själva upplevt det.

Två spahotell i fjällen

I Funäsfjällen har vi två spahotell. Eller ja, två fjällhotell med superfina och stora spaavdelningar. Här fortsätter fjällupplevelsen även in i de olika spaavdelningarna, där både produkter och behandlingar är inspirerade av fjällen och dina behov som fjällbesökare.

Fjällnäs och Mi Gullo Spa

Mii Gullo betyder “hur mår du” på sydsamiska och det är den frågan som sätter tonen för hela ditt besök. För vad behöver du just nu, just idag? Spaavdelningen ligger i en helt egen vacker träbyggnad bara några meter från huvudbyggnaden alldeles vid sjön Malmagen. Och från Mii Gullo Spa kan du faktiskt kliva ner direkt i sjön från spaterassen. En svalkande upplevelse, perfekt efter både den varma poolen eller stora bastun. Vattnet är så klart och friskt att du i stort sett kan dricka det.

Här kan du köpa med dig minikit av produkter för att själv ge dig en behandling eller boka någon av alla behandlingar som erbjuds. Till exempel Räffsjötjärnen: En ansiktsbehandling perfekt efter en dag då fjällvinden kanske bitit extra hårt.

Utsikten från ininitypoolen i Fjällnäs

Njut av ett friskt fjälldopp, men utsikterna mot fjälltoppar. Eller en varm och avslappnande varm pool.

Eriksgårdens Fjällhotell

På Eriksgårdens Fjällhotell hittar du  ännu mer spa i fjällen: närmare bestämt 250 kvm spaavdelning. Här finns en mindre pool, bubbelpool men även traditionell bastu, ångbastu och IR-bastu, samt ett behandlingsrum för massage och behandlingar. Njut i en vilstol i varm och lugn miljö, perfekt efter en dag ute på fjället.

SPA-avdelningen ingår förvEriksgårdens hotellgäster. Men alla är välkomna att besöka spat. Det rekommenderas dock att du förbokar ditt besök.

250 kvm spa, med bubbelpool både inomhus och utomhus. Njut av olika sorters bastu och lugnet efter en dag på fjället.