Badplatser i funäsfjällen

Badplatser i Funäsfjällen

En sommarsemester är kanske inte komplett utan att bada och här i Funäsfjällen finns det många tillfällen att ta sig ett dopp på. Stundvis kallt och friskt fjällvatten, men under säsongen värms vattnet upp. Här har vi samlat de populäraste badplatserna! Du kan såklart finna din alldeles egen plats i någon av våra 200 sjöar.

Funäsdalen

Vid Risnäsets fritidsområde i Funäsdalen finns en fin badplats med en liten sandstrand. Här har du nära till parkering och byliv.

Vid strandvägen i Funäsdalen finns ”Badplatsen” med fin sand och man badar i Funäsdalssjön. Här finns brygga, omklädningsrum och grillplats. Parkering i direkt anslutning.

Tänndalen

I Tänndalen finns många badplatser. Tänndalssjön är en vacker badplats i Tänndalen, nära väg och parkering. Sandstrand och brygga. Klart och fint vatten.

Bruksvallarna

Precis efter att Ljusnan lämnar Bruksvallarna bildas det sandstränder med klart och rent vatten. Klicka här för en kartbild av var de ligger.

Ljusnan

Vackert bad i Ljusnans lätt strömmande vatten. Fina stränder där ån meandrat i tusentals år och skapat korvsjöar. Klart vatten och många orörda platser för dig som vill vara lite för dig själv. Här kan man med lätthet spendera en hel sommardag med kanot, fiskespö och fika i ryggsäcken. Tänk på att det är strömmande vatten! Fina kossor som betar i närheten och behöver sin egentid, så klättra inte över stängslet.

Tännäskröket och Tännäs

Här finns många fantastiska sjöar att upptäcka. Perfekt att skapa en egen bad- och vandringssemester. Läs om Lanttolifes ”badsemester” i bland annat Rogen. Ett otroligt vacker naturområde.

Tvärån

Fjällens egen jacuzzi! Här strömmar det på ordentligt och ån bildar små pooler som är fina att bad i. Ån är brant och är det mycket vatten bör man ta det lite lugnt med simningen i de djupare delarna, det kan vara farligt. I övrigt klart vatten och fina vattenfall att leka i.
Hit hittar man med hjälp av guldtur nr: 19!