Foto: Mathilda Piehl

Andersborgs våffelstuga

Andersborgs våffelstuga ligger vid foten av LillSkarven i Tänndalen, en riktig favorit i alla väder. Du tar bilen upp till en charmig fjällparkering och slipper stigningen. Från parkeringen är det cirka 1.6 kilometer flack och lätt vandring längs med markerad led.

 

Nästan hela vägen går ni intill en fin liten bäck. Helt perfekt att hoppa fram och tillbaka över och spana efter små fiskar i. Låt barnen ta med en egen kåsa och dricka direkt ur bäcken så är äventyret fixat.

Det spelar egentligen ingen roll om ni kommer fram till våffelstugan eller inte. Du som är vuxen kan slå dig ner på fjället och njuta av en magisk utsikt eller börja förbereda för ombytet som kommer att behövas när någon ofrivilligt plumsar i. Kommer du fram till våffelstugan är det ett plus. Det tar ett litet tag för ögonen att vänja sig vid mörkret och de levande ljusen som ger ett sagolikt sken. Våfflan med rödingröra är ett kulinariskt alternativ. Är det sol kan ni njuta på terassen och är det dåligt väder är det bara att kura ihop och mysa på en renfäll framför brasan.

Vill du utmana benen till lite längre turer rekommenderar vi Guldtur 9 – Gruvleden-Lillskarven , Guldtur 12 – Anderssjöarna runt eller Guldtur 13 – Hamrafjället runt

Text och bilder: Mathilda Piehl