Funäsdalsberget

Fjällvandring

Det är enkelt att strosa runt på fjället och njuta av tystnaden, lugnet och stillheten. Och inte minst, den rena fjälluften. Att fjällvandra ger många gånger en omedelbar känsla av frihet. Bort försvinner vardagens stress och alla måsten. Bergstoppar tornar upp sig runt om dig, vyerna är magnifika och i dalgångarna är vattnet kristallklart och går alldeles utmärkt att dricka. Det enda du behöver göra är att öppna upp dina sinnen och ta in allt.

Under 3 år pågår projektet Affärsdrivande Multiarena, där vi skapar bättre hållbarhet och kvalitet på våra spår och leder i vår känsliga fjällnatur. Vi ber om överseende med att vi är ute och bygger på lederna under pågående säsong! Om ni stöter på oss på någon vandring och undrar över något så svarar vi gärna på frågor så gott vi kan.

I Funäsfjällen har vi gjort det lätt för dig att vandra. Vi har tagit fram de finaste hel- eller halvdagsvandringarna och samlat dem under 30 Guldturer och 10 KulTurer. Du slipper bära tält och tung packning, bo bra på hotell eller i självhushåll, ät gott på restauranger eller laga gott med lokalproducerade råvaror och framför allt, vandra lätt.
Sätt guldkant på vandringen och följ med på någon av områdets guidade turer. Läs här


30 Guldturer

Fjällvandring ska vara enkelt. Därför har vi skapat Guldturer, en samling vandringsturer i varierande längd och svårighet. Dessa turer är de bofastas guldkorn och verkligen det bästa av det bästa. Tanken är att det ska vara enkla turer som du kan vandra på en dag med lätt ryggsäck. Välkommen att testa vad som passar just dig och om du vill så går det så klart fint att komponera en egen tur med hjälp av fjällkartan som kanske består av delar av en eller flera Guldturer. Du hittar till Guldturerna här.

 

Tack till er som bidragit till alla våra fina leder.

Postgirot IK, Momsera AB, Fixzit VVS AB, Eriksgårdens Fjällhotell AB, Gunnar Alinder Consulting AB, Liss Skog AB, Perspektive Undersökningar AB, Panadact Life Science AB, Fjällbruket i Bruksvallarna, Kraft i Småland AB, Henrikssons Villaförsäljning i Gävle AB, Höjers Transport & Fordonskonsult AB, Environmental Mechanics AB, PREV AB, EGL Försäkring Malmö AB.


10 Kulturer

10 lärorika och lekfulla vandringsturer, några är byrundor eller kulturstigar och andra är äventyrsstigar för barn. Varje KulTur är väl skyltad och finns beskriven i Vandringsguiden och här på hemsidan. Du hittar till Kulturerna här.


60 toppar

Vi har valt ut 60 toppar, alla över 1000 meters höjd som du når över dagen från väg. På Turistbyrån i Funäsdalen finns ett antal märken som kvalificerar dig för genom att bestiga ett visst antal toppar. Klicka här för att komma till registreringen.

Mer om vandring

Översiktskarta över alla Guldturer