Tänndalen
Foto: Emma Dahl

Fjällvandring

Det är enkelt att strosa runt på fjället och njuta av tystnaden, lugnet och stillheten. Och inte minst, den rena fjälluften. Att fjällvandra ger många gånger en omedelbar känsla av frihet. Bort försvinner vardagens stress och alla måsten. Bergstoppar tornar upp sig runt om dig, vyerna är magnifika och i dalgångarna är vattnet kristallklart och går alldeles utmärkt att dricka. Det enda du behöver göra är att öppna upp dina sinnen och ta in allt.

I Funäsfjällen har vi gjort det lätt för dig att vandra. Vi har tagit fram de finaste hel- eller halvdagsvandringarna och samlat dem under 30 Guldturer och 10 KulTurer. Du slipper bära tält och tung packning, bo bra på hotell eller i självhushåll, ät gott på restauranger eller laga gott med lokalproducerade råvaror och framför allt, vandra lätt.

30 Guldturer

I Funäsfjällen är det alltid nära till mäktiga fjällvandringar med vackra vyer. Våra 30 Guldturer är en genväg till den riktiga fjällupplevelsen. Kortare turer med barnen eller tuffare strapatser för den vane. Storslagna upplevelser och vyer ingår alltid.

10 Kulturer

10 lärorika och lekfulla vandringsturer, några är byrundor eller kulturstigar och andra är äventyrsstigar för barn. Varje KulTur är väl skyltad och finns beskriven på ett blad som kan laddas ner eller köpas på Turistbyrån i Funäsdalen.

60 toppar

Vi har valt ut 60 toppar, alla över 1000 meters höjd som du når över dagen från väg. På Turistbyrån i Funäsdalen finns ett antal märken som kvalificerar dig för genom att bestiga ett visst antal toppar. Klicka här för att komma till registreringen.

Mer om vandring