Foto: Emrik Jansson

Fjällöpning

Vi tycker inte att det finns någon bättre frihetskänsla än att springa på fjället. Tipset är att utforska våra Guldturer i löparskorna. Hitta din favorit oavsett om du gillar fjällvyer, att springa längs klara vattendrag eller fjällbjörk allra bäst.

Guldturer i Funäsfjällen >>

Det är inte alltid längden på löprundan som avgör tuffheten utan terrängen. Tänk också på att en led som normalt sett är torr och fin kan vara blöt om det regnat mycket eller om det är tidigt på säsongen. Ta alltid med en riktig fjällkarta och en kompass. Vädret kan slå om snabbt så något extra förstärkningsplagg är bra att ha i löparryggsäcken. Och framförallt är vårt sista tips att njuta av den magnifika fjällvärlden, god tur!

TOPP 3 AV GULDTURER FÖR LÖPNING:

Guldtur 550 Livsäterån – En lättsprungen tur med fantastiska vyer i 360 grader

Guldtur 354 Långa Bergsturen – Det här är alla bybors absoluta favorit där du springer på bergskammar på toppen av berget

Guldtur 152 Klinkenturen – En fin rundtur på 12 km.

PÅ FJÄLLET MED TRAILSKOR

EFTERMIDDAG I MITTEN AV AUGUSTI. SOLEN VÄRMER FORTFARANDE NÄR JAG CYKLAR HEM FRÅN JOBBET. JAG HAR LÄNGTAT EFTER DEN HÄR STUNDEN HELA DAGEN. BYTER OM OCH TAR NÅGOT ATT ÄTA INNAN JAG SÄTTER MIG I MIN GAMLA VOLVO. DEN ÄR ALLDELES VARM AV EFTERMIDDAGSSOLEN OCH LUKTAR GAMMAL BIL SOM EN VOLVO 850 KAN GÖRA. KOPPLAR I LÅTEN ”FIELDS OF GOLD” MED ”STING” OCH KÖR IVÄG.

Läs mer

Fjällöpning- Att hitta nya upplevelser i väglöst land

LÖPNINGEN I DEN SVENSKA FJÄLLVÄRLDEN ÄR ETT MÅSTE FÖRA ALLA TRÄNINGSINTRESSERADE. KOMBINATIONEN AV SPEKTAKULÄRA VYER, FRIHETSKÄNSLAN OVAN TRÄDGRÄNSEN OCH MÖJLIGHETEN ATT INKLUDERA EN ELLER ANNAN TOPPTUR I PASSET LÄMNAR MINNEN FÖR LIVET.

Läs mer

Mina bästa träningspass i Funäsfjällen

VI LÄT BYBON, MIKAELA SUNDBAUM, BERÄTTA VART HON HELST TRÄNAR, VILKET VATTEN SOM LÄMPAR SIG FÖR EN TUR I KAJAK OCH VART HON TYCKER ATT GODASTE KAFFET DRICKS.

Läs mer