Fjällöpning

Fjällöpning

Löpning på en stig med vidunderlig fjällutsikt ger ytterligare en dimension till motionsrundan. Det är inte alltid längden på löprundan som avgör tuffheten utan terrängen. Spring längs vandringslederna 30 Guldturer så är det lätt att välja svårighetsnivå utifrån egna förutsättningar.

Tänk på att en led som normalt sett är torr och fin kan vara blöt om det regnat mycket eller om det är tidigt på säsongen. Det går väldigt bra att springa delar av en längre Guldtur.

Ta alltid med en riktig fjällkarta och en kompass. Tänk på att vädret kan slå om snabbt så något extra förstärkningsplagg är bra att ha i löparryggsäcken.

Rekommenderade Guldturer för Fjällöpning:

Alla guldturer

YouTube Preview Image

Fjällöpning- Att hitta nya upplevelser i väglöst land

LÖPNINGEN I DEN SVENSKA FJÄLLVÄRLDEN ÄR ETT MÅSTE FÖRA ALLA TRÄNINGSINTRESSERADE. KOMBINATIONEN AV SPEKTAKULÄRA VYER, FRIHETSKÄNSLAN OVAN TRÄDGRÄNSEN OCH MÖJLIGHETEN ATT INKLUDERA EN ELLER ANNAN TOPPTUR I PASSET LÄMNAR MINNEN FÖR LIVET.

Läs mer

Mina bästa träningspass i Funäsfjällen

OM JAG SKA ÅKA NÅGONSTANS VILL JAG GÄRNA VETA VART DEN LOKALA BYBON TAR SIN KOPP KAFFE, VILKEN TOPP DEN VÄLJER ATT SPRINGA UPP PÅ OCH VILKET VATTEN SOM LÄMPAR SIG FÖR EN TUR I KAJAK.

Läs mer