Foto: Niclas Vestefjell - Jämtland Härjedalen Turism

Fiske

I Funäsfjällen finns över 200 fjällsjöar och mer än 300 kilometer med strömmande vatten. Oavsett om du föredrar fiske med fluga, spinn eller bara fiska från ekan så finns här något för dig. Här kan du fiska i nya sjöar varje dag på fjället utan att stöta på någon annan fiskare. Harr, röding och öring trivs i våra vatten.
Sätt guldkant på din fisketur och följ med på guidad fisketur. 

Fiskeguiden

Fiskepasset

Funäsfjällen är nu ett av Sveriges största kortfiskeområden. Här finns allt från lättillgängliga familjevatten till kristallklara fjällvatten för de mer erfarna. Med Fiskepasset får du tillgång alla upplåtna fiskevatten i västra Härjedalen, nästan 15 000 hektar vatten.

Fiskepasset finns för 1, 3 och 7 dagar samt år.

Priser: 1 dag 150 kr, 3 dagar 300 kr, 7 dagar 550 kr, år 1 800 kr.

Fiske_banner

Mer info om fiske

Fiskedraget (butik i Funäsdalen)

Fiskekort

Om du vill fiska en enstaka dag och vet var du vill fiska finns det möjlighet att köpa dagskort för enskilda fiskevårdsområden. Det finns sju olika områden. Runt om i byarna kan du köpa för respektive område. (se undersida Fiskevårdsområden för mer info)
Länsstyrelsens fiskekort kan man beställa här

 

 

Välkommen till det heliga landet

Många letar efter öringeldoradot, abbormeckat eller rödingparadiset hela livet. En som vet var de finns är Greger Lindström, Fiskefrälst expert och ordförande i Funäsdalens fiskeområden.

Läs mer

Fiske i fjällens vatten

STRAPATSER – 20 år med äventyr

I år är det 20 år sedan Jon och Mia startade eventföretaget Strapatser i Funäsdalen.

Läs mer

Fiskenostalgi

EN TRYGG GAMMAL VÄN ELLER EN KÄPP I HJULET?

Läs mer