Foto: Niclas Vestefjell - Jämtland Härjedalen Turism

Fiske

I Funäsfjällen finns över 200 fjällsjöar och mer än 300 kilometer med strömmande vatten. Oavsett om du föredrar fiske med fluga, spinn eller bara fiska från ekan så finns här något för dig. Här kan du fiska i nya sjöar varje dag på fjället utan att stöta på någon annan fiskare. Harr, röding och öring trivs i våra vatten. Sätt guldkant på din fisketur och följ med på guidad fisketur. 

OBS: Fiskeförbud på grund av lek

Nu leker rödingen och Röringen i våra vatten. Därför är det fiskeförbud på många ställen i Funäsfjällen. Men inte överallt. Läs mer här.

Fiskepasset

Funäsfjällen är nu ett av Sveriges största kortfiskeområden. Här finns allt från lättillgängliga familjevatten till kristallklara fjällvatten för de mer erfarna. Med Fiskepasset får du tillgång alla upplåtna fiskevatten i västra Härjedalen, nästan 15 000 hektar vatten.

Fiskepasset finns för 1, 3 och 7 dagar samt år. Priser: 1 dag 150 kr, 3 dagar 300 kr, 7 dagar 550 kr, år 1 800 kr.

Fiske_banner

Mer info om fiske

Funäsfjällens Fiskeguide

Med så många sjöar och miltals av strömmande vatten kan det vara svårt att hitta rätt – om du inte har bra guidning. Därför har vi och fiskevårdsområdena tagit fram en ovärderlig guide eller handbok i hur du lyckas med ditt fjällfiske. Den följer med när du köper ditt fiskepass, eller om du vill köpa den extra. Du hittar den också digitalt.

I den hittar du förutom bra tips, alla regler för vad som gäller i de olika områdena. Var du exempelvis bara får flugfiska eller där särskilda poolkort gäller. En ovärderlig följeslagare på turen.

Experthjälp på plats

Tveka inte att fråga efter tipsen i butikerna i dalgångarna. I Tännäs hittar du bland annat Tännäs Fiksecentrum med allt för att fiskelyckas.  Eller i Funäsdalen hittar du  Fiskedraget.

Fiskekort

Om du vill fiska en enstaka dag och vet var du vill fiska finns det möjlighet att köpa dagskort för enskilda fiskevårdsområden. Det finns sju olika områden. Runt om i byarna kan du köpa för respektive område. (se undersida Fiskevårdsområden för mer info)
Länsstyrelsens fiskekort kan man beställa här

 

 

Välkommen till det heliga landet

Många letar efter öringeldoradot, abbormeckat eller rödingparadiset hela livet. En som vet var de finns är Greger Lindström, Fiskefrälst expert och ordförande i Funäsdalens fiskeområden.

Läs mer

Fiske i fjällens vatten

STRAPATSER – 20 år med äventyr

I år är det 20 år sedan Jon och Mia startade eventföretaget Strapatser i Funäsdalen.

Läs mer

Fiskenostalgi

EN TRYGG GAMMAL VÄN ELLER EN KÄPP I HJULET?

Läs mer