Foto: Anders Robertsson

Fjällturenveckan 2018

Sveriges vackraste cykellopp i storslagen fjällmiljö

Under vecka 28 laddar vi för en vecka på cykelsadeln. Ta chansen att cykla tillsammans med en erfaren guide, delta under cykel-clinics, tävlingar, after bike i eftermiddagssolen och framför allt Fjällturen som avslutar veckan. Fjällturen sägs vara Sveriges vackraste MTB-lopp. En cykeltävling för såväl elit som ungdom och motionär.

 

På onsdagen 11 juli inleds tävlingshelgen med ForbondeLoppet, som är helt nytt för i år. Loppet kommer gå i fäders spår till Röros, efter sagolikt fina vägar, och vyer som etsar sig fast på näthinnan, liksom systerloppet Fjällturen MTB. Första året blir det två sträckor, en på 55 km och en på ca 149 km, samt om man vill teamkörning kan man anmäla lag med eget namn. Starten för båda loppen är på riksgränsen i Vauldalen, och målgång i Ramundberget.

På fredag den 13 juli fortsätter veckans höjdpunkter med Tour De Fyrfasen, som är Fjällturens cykeltävling för barn och ungdomar upp till 16 år.

På lördagen 14 juli startar huvudtävlingen i Funäsdalen för att slingra sig upp på fjället och passera Bruksvallarna för målgång vid vägs ände i Ramundberget. Där väntar gemensam after-bike.

Hitta ditt boende inför Fjällturen HÄR
Se fullständigt program HÄR