Det finns mycket att uppleva från cykelsadeln. Ung som gammal, van som ovan. För dig som är nybörjare finns mycket inspiration att få - färdig som är ute efter tekniska utmaningar finns alltid något nytt att lära. Upptäck allt från parker till högfjäll.

I de flesta dalgångarna kan du hyra cyklar – MTB: halvdämpat, heldämpat eller eller till och med eldrivet. Du hittar även ett litet urval av landsvägscyklar. Du kan lätt att upptäcka fjällen på egen hand med välmärkta leder och tydliga spår. Men vill du få extra skjuts på vägen och ta genvägen till guldkornen och tekniken: kan du boka en guidad tur.

 

 

Försommarvandringar i Funäsfjällen

När värmen kommer till fjällen och vintern sveps bort med vårfloden närmar sig vandringssäsongen. För när är det vandringssäsong?

Läs mer

Carpe diem: carpe piscis Konsten att fånga nuet (och fisk.

Begrunda naturen. Vilka insekter är vakna nu? Hur strömmar vattnet? Utrustning vald med omsorg. Fiske är en sport. Men det är också en utmaning om att vara i nuet och följa naturens nycker.

Läs mer

Äventyr för hela familjen

Funäsfjällen är ett riktigt paradis för barnfamiljer som vill uppleva fjällen och samla storslagna naturupplevelser tillsammans. Här finns det ett stort utbud av äventyr och upplevelser som inramas av en genuin och gemytlig fjällkänsla och fantastiska vidsträckta vyer.

Läs mer