Det finns mycket att uppleva från cykelsadeln. Ung som gammal, van som ovan. För dig som är nybörjare finns mycket inspiration att få - färdig som är ute efter tekniska utmaningar finns alltid något nytt att lära. Upptäck allt från parker till högfjäll.

I de flesta dalgångarna kan du hyra cyklar – MTB: halvdämpat, heldämpat eller eller till och med eldrivet. Du hittar även ett litet urval av landsvägscyklar. Du kan lätt att upptäcka fjällen på egen hand med välmärkta leder och tydliga spår. Men vill du få extra skjuts på vägen och ta genvägen till guldkornen och tekniken: kan du boka en guidad tur.

 

 

Mästarnas mästare – på cykel och längd

För fem år sedan lade Anders Södergren tävlingsskidorna på hyllan. Efter den avslutade elit-
karriären har han bland annat ställt upp i både Fjälltopploppet och Fjällturen. Men kanske mest imponerande är att han under våren 2019 tog hem segern i SVT:s ”Mästarnas mästare”.

Läs mer

Anders Södergren cyklar mountainbike

Ett nytt äventyr väntar, varje dag

Drömmer du om de storslagna upplevelserna? Här kan du somna gott efter dagens strapatser och vakna upp till nya äventyr – varje dag. I Funäsfjällen finns mil efter mil av leder för både cykel, vandring, ridning och paddling.  Genom högfjäll, ner i dalar och längs sjöar och vattendrag. Och än fler upplevelser väntar bakom varje krön.

Läs mer

Äventyr på sadeln eller till fots

5 dagsvandringar som är guld värda

Att med lätt packning få möta oändliga vyer är fantastiskt. På ett ögonblick försvinner all stress och måsten när fjällens lugn fyller en. Och lugnet finns närmare än du tror. Det räcker med att packa en lätt dagsryggsäck för att få uppleva det. I Funäsfjällen finns 30 utvalda guldturer. Vi har plockat ut fem guldkorn som gör att du får uppleva Funäsfjällens varierade landskap och hitta dit lugn.

Läs mer

toppbild för guldturer