Cykla

Upplev fjällvärlden från cykelsadeln, här finns vägar och stigar som passar allt från standardcyklar till mountainbikes och avancerade downhillmaskiner. Välj tur och utrustning som passar just dig. För att göra cykling tillgängligt för alla, oavsett nivå har vi skapat 423 kilometer cykelleder i varierande terräng och svårighet. Det finns cykling som passar barn och gamla och cykeln är ett fantastiskt sätt att ta sig fram på fjället.

423 kilometer cykelled

CYKLA I FUNÄSFJÄLLEN – SÅ FUNGERAR DET…
Att cykla MTB är för många avkopplande, men att cykla MTB i Funäsfjällen ger dig en vitamininjektion att vilja se mer av milsvid vacker natur. Men innan du rullar ut på Funäsfjällens cykelleder kan det vara bra att veta hur systemet fungerar då lederna varierar i både längd och svårighetsgrad. Skalan är graderad på samma sätt som skidbackarna vintertid, från grönt till svart. Längs de gröna lederna möts du inte sällan av grusvägar eller breda stigar utan några större hinder. Nästa nivå är markerat med blått. Här kan du mötas av både spänger och trallar. Förhållandevis enkel cykling där det finns gott om tid att njuta av sommarfjällen. Stora satsningar på cykel i både Tänndalen och Ramundberget.

SÄTERTUREN

KOLL PÅ LÅRMUSKLERNA
Nästa nivå ställer högre krav på både balans, cykel och lårmuskler. De röda lederna karaktäriseras av både smala stigar, gupp och rötter. Här hittar du teknisk cykling som skänker både spänning och äventyr så var inte rädd för att testa! Den sista av de fyra markeringarna är svart. Och precis som i svarta pister är lederna både tekniskt utmanande såsom fysiskt krävande. Här finns ihållande sträckor av gupp, rötter och hinder i form av branta stigningar och utförslöpor. Ingenting för nybörjaren med andra ord.

HITTA RÄTT LED
Utifrån erfarenhet och dagsform kan du välja och vraka i den svårighetsgrad som passar dig. Men vill du hitta den tekniskt utmanande leden som skänker mest höfjällsupplevelser per tramp? Eller den otrafikerade grusvägen som slingrar sig nära intill Ljusnan? Då gör du bäst i att hyra en guide. På så vis får du ut mer av upplevelsen men även chansen att utvecklas som cyklist.

Cykelevenemang och guidade turer

FINT FLOW i Ramundberget

Milsvida vyer, roliga stigar i björkskogen och turleder med flow. Upptäck ramundberget på cykel i sommar med kompisgänget, kollegor och familjen.

Läs mer

fint flow i Ramundberget

FJÄLLTUREN – STOR UPPLEVELSE OCH SKÖN STÄMNING

I mitten av juli lämnar vi västkustens värme för fjällvärldens magi. Med cyklarna på biltaket och ungarna i baksätet sträckkör vi genom sommarsverige. Framför oss väntar vår årliga ”fjällturenvecka”. Det här är storyn om min fjällturenvecka 2017 …

Läs mer

423 Kilometer cykelleder

FANTASTISKA STIGAR I HÖGFJÄLLSMILJÖ SOM TAR ANDAN UR EN BÅDE FÖR ATT UTSIKTEN ÄR SÅ STORSLAGEN OCH FÖR ATT DET IBLAND ÄR RIKTIGT KRÄVANDE ATT CYKLA UPPFÖR.

Läs mer