Här i Funäsfjällen möter du storslagen natur. En levande bygd med jord- och skogsbruk och renskötsel. Det är en unik fjällmiljö som gett och ger glädje åt generationer. Tar vi hand om den tillsammans så ges möjligheten till våra barn och barnbarn att uppleva, bo och verka här. För att lyckas måste vi hjälpas åt:

Lika självklart som nedpackade förstärkningsplagg och gofika på fjället är detta vi nu ska säga. Men det tåls att upprepas. Som vallning, eller impregnering.

✅ vi håller oss på lederna för vår aktivitet, cykla på cykelleder, vandra på vandringsleder etc.
✅ allt skräp och papper följer med hem (såklart!)
✅ vi bajsar inte på fjället (om inte i absoluta nödfall och då har vi med spade)
✅ vi stör inte tamboskap som renar eller andra djur
✅ hundar är kopplade (just för att inte störa djuren)
✅ vi eldar bara där vi får och är noga att släcka efter oss

Med det sagt, upptäck & ut å njut av allt våra fjäll har att erbjuda!

Försommarvandringar i Funäsfjällen

När värmen kommer till fjällen och vintern sveps bort med vårfloden närmar sig vandringssäsongen. För när är det vandringssäsong?

Läs mer

Carpe diem: carpe piscis Konsten att fånga nuet (och fisk.

Begrunda naturen. Vilka insekter är vakna nu? Hur strömmar vattnet? Utrustning vald med omsorg. Fiske är en sport. Men det är också en utmaning om att vara i nuet och följa naturens nycker.

Läs mer

Äventyr för hela familjen

Funäsfjällen är ett riktigt paradis för barnfamiljer som vill uppleva fjällen och samla storslagna naturupplevelser tillsammans. Här finns det ett stort utbud av äventyr och upplevelser som inramas av en genuin och gemytlig fjällkänsla och fantastiska vidsträckta vyer.

Läs mer