Funäsfjällen lanserar Landsvägscykling  

Funäsfjällen är en av Sveriges mest uppskattade fjälldestinationer, sommar som vinter. Nu tas nästa steg i att vara ett komplett resmål. - Det kan vara svårt att tro att det finns så här vackra vägar att cykla på i Sverige, säger Sarah Thorén, eldsjäl bakom satsningen. 

Sarah Thorén är Funäsdalsbon som tagit fram sju olika turförslag som nu lanseras i Funäsfjällen. Det är allt ifrån enkla nybörjarvänliga turer på 11 km till tuffare cykling med uppåt 900 höjdmeter och besök i vårt västra grannland. Alla turerna kan kopplas ihop för att förlängas.

Gemensamt är vacker fjällmiljö och storslagna vyer samt tips om lokal mat och fika längs turerna.
– Det ska vara en helhetsupplevelse att cykla i vår fjällmiljö, säger initiativtagaren.

Sarah Thorén har valt ut sina favoritrundor och gjort beskrivningarna, Martin Svetsnoff har cyklat och gps-loggat turerna för att underlätta för gästen.

– Det här är helt på bybornas initiativ och det är verkligen fantastiskt med ett sådant engagemang, säger Mats Lennartson, Destinationschef i Funäsfjällen.

 

Landsvägscykling

Funäsfjällen är Skandinaviens största fjällupplevelse med byarna Tännäs, Ljusnedal, Messlingen, Bruksvallarna, Ramundberget, Fjällnäs och Tänndalen. 423 km mtb-leder, 30 stycken Guldturer, 60 toppar över 1000 meter, 200 fjällsjöar, 29 restauranger, 1 mikrobryggeri, 1 via ferrata-led, 14 stycken myskoxar, 2 stycken golfbanor, 7 landsvägsturer och 3 samebyar.

Fotograf: Rasmus Ekman