Funäsdalen, funäsgondolen
Foto: Jocke Lagercrantz

Funäsdalen

Funäsdalen är områdets centralort; en genuin fjällby med fullt serviceutbud. Det karaktäristiska Funäsdalsberget reser sig i byn och utgör arenan för ett stort fjälläventyr.

Boka stuga/lägenhet Boka hotell/vandrarhem

Service och handel Det händer i Funäsdalen

Mitt i byn hittar du Funäsgondolen som tar dig smidigt upp på Funäsdalsbergets topp sommar som vinter. Många tar sig upp bara för att få uppleva den 360 graders panoramavyn från toppen av berget. Faller hungern på så står Toppstugan vid gondolavstigningen öppen för lunch eller fika. Från toppen av Funäsdalsberget startar både MTB-leder och Guldturer med fantastiska fjällvyer.

Byn

Nere i byn finns allt du behöver som affärer och andra serviceställen samt gott om cafér och restauranger. Här finns flera hotell och gått om stugor och lägenheter. Bor du i Funäsdalen bor du i mitten av Funäsfjällen och du har nära till äventyr i alla väderstreck.

Andra aktiviteter

Förutom vandring och cykling hittar du många andra aktiviteter i anslutning till byn. Fiska i Funäsdalsjön eller någon av alla andra sjöarna i området, gör ett besök till Härjedalens Fjällmuseum eller utforska byns alla butiker. För den lite mer äventyrslystne finns även en Via Ferrata där du klättrar från byn och 300 fallhöjdsmeter upp till toppen av berget. Utrustning finns att hyra på Topsport i byn.

[youtube]https://youtu.be/opopT3vSoHY[/youtube]

Äventyr för hela familjen

SOMMAREN I FUNÄSFJÄLLEN BJUDER PÅ MASSOR AV UPPLEVELSER. FÖR LOUISE ÖSTBERG ÄR DET EN SJÄLVKLARHET ATT TA MED BARNEN PÅ ÄVENTYR.

Läs mer